Vrijwilligers van Wel Thuis brengen meer rust in een gezin.
Vrijwilligers van Wel Thuis brengen meer rust in een gezin. Privé

Programma ‘Wel Thuis’ van Humanitas: gezin kan weer vooruit

29 november 2022 om 19:29 Maatschappelijk

GORINCHEM Het programma Wel Thuis van Humanitas richt zich op gezinnen waar jeugdbescherming of meerdere hulpverleners bij betrokken zijn. Vrijwilligers van Wel Thuis brengen meer rust in een gezin door praktische en emotionele steun te bieden.

door Eline Lohman

Soms maak je als gezin veel mee, bijvoorbeeld wanneer er een ingewikkelde echtscheiding is of wanneer een ouder met zichzelf in de knoop zit. Wanneer er een jeugdbeschermer of meerdere hulpverleners waaronder het sociaal team betrokken zijn dan komt er veel op een gezin af. Het is fijn om samen met de vrijwilliger van Humanitas alles op een rijtje te zetten.

STEUNTJE

 Even het hart luchten, bij iemand die hier echt tijd voor heeft. De hulp sluit helemaal aan op de behoefte van het gezin – Humanitas zet alleen vrijwilligers in wanneer het gezin dit zelf wil. Wanneer een ouder of een jongere in het gezin behoefte heeft aan een steuntje in de rug, iemand die er wat langere tijd voor een gezin is, kan een vrijwilliger van Wel Thuis van Humanitas ingeschakeld worden.

IN DE HELE REGIO

Wel Thuis is een programma dat ingezet wordt in de hele regio Zuid-Holland-Zuid. Een vrijwilliger kan veel betekenen in een gezin, vertelt Judith Heijnen, coördinator van Wel Thuis voor Humanitas. ,,Vrijwilligers brengen lucht in een gezin: er kan even stoom afgeblazen worden en er kan ontspannen worden met wat pleziermomenten. Zodat het gezin weer vooruit kan. De vrijwilliger kan goed aansluiten bij kleine stappen die in de hulpverlening gezet worden en het netwerk van het gezin versterken. Vrijwilligers van Wel Thuis zijn mensen die een warm hart hebben voor gezinnen, positief zijn ingesteld en stevig in hun schoenen staan. Ze komen voor minimaal een jaar langs in een gezin, elke week zo’n twee tot drie uur. Zo leren ze elkaar echt goed kennen en bouwen ze een vertrouwensband op.”

VRIJWILLIGERS GEZOCHT

Humanitas is nog op zoek naar vrijwilligers voor het programma Wel Thuis. Aanvullende informatie over het programma kan verkregen worden via het e-mailadres welthuis.zhz@humanitas.nl of wie meer wil weten over het vrijwilligerswerk voor Wel Thuis kan bellen of een app sturen naar coördinator Judith Heijnen, dat is mogelijk via het telefoonnummer 06- 35130409.

advertentie
advertentie