Gerald Zwijnenburg: ,,Blije en tevreden klanten geven mij energie."
Gerald Zwijnenburg: ,,Blije en tevreden klanten geven mij energie." Nita van Wijngaarden

#WijzijnGorinchem - Gerald Zwijnenburg: ‘Ondernemen gaat altijd door’

28 maart 2023 om 07:43 Mensen

GORINCHEM De 27-jarige Gerald Zwijnenburg volgde een opleiding tot verkoopspecialist. Hij besloot om voor zichzelf te beginnen. De jonge ondernemer opende in 2020 zijn kledingwinkel, Be The Man, aan de Gasthuisstraat in Gorinchem. 

door Lex van Steenis 

Gerald vertelt enthousiast over zijn loopbaan. ,,Ik heb zes jaar met plezier in een herenmodezaak in Sliedrecht gewerkt. Daar heb ik de fijne kneepjes van het vak geleerd. Die winkel ging echter verhuizen en reorganiseren. In deze periode heb ik met mijn schoonvader het idee besproken om samen een kledingwinkel te openen. Van het één kwam het ander en voor we het wisten, waren we pandjes aan het bekijken.”

ENERGIE

Zwijnenburg omschrijft zichzelf als een vriendelijk en sociaal persoon. ,,Blije en tevreden klanten geven mij energie. Iedere dag in de kledingwinkel is anders, het helpen van klanten en het sociale praatje. Ik denk dat één mooiste moment er niet is, maar dat ochtend na ochtend de deur weer open mag, is het mooiste wat er is. Als eerste gaat de stofzuiger door de winkel en drinken we een bakje koffie. De rest van de dag wordt eigenlijk altijd al snel ingevuld, met het helpen van klanten in de winkel, online bestellingen in behandeling nemen, het bijhouden van de administratie en het beantwoorden van de vele telefoontjes. De afgelopen jaren zie ik steeds meer vaste klanten terugkomen. Dat wil zeggen dat ze tevreden zijn over de producten of het praatje onder het genot van een bakkie, net zo gezellig vinden als ik dat vind.”

VRIJE TIJD 

Gerald reageert op de vraag hoe zijn vrijetijdsbesteding eruit ziet. ,,Je lijkt mijn vrouw wel! Deze vraag hoor ik vaker. Als ik één ding heb geleerd van ondernemen is dat het altijd doorgaat. Gelukkig zijn er momenten dat ik ook tijd voor mijzelf heb en geniet door een hapje te gaan eten of weg te gaan met vrienden of familie. En stiekem bekijk ik wel eens andere kledingwinkels om te kijken hoe het er daar aan toe gaat.”

Afbeelding
advertentie
advertentie