Afbeelding
Gemeente Gorinchem

Noodsluiting pand aan Franklinweg Gorinchem wegens illegaal gokken

29 april 2021 om 14:50 Misdaad

GORINCHEM Op woensdag 28 april is een horecabedrijf aan de Franklinweg in Gorinchem gesloten nadat bleek dat hier illegaal gegokt werd. 

Het pand werd gecontroleerd door de gemeente, samen met de politie en het ROBT/RIEC (Regionaal Informatie- en Expertise Centrum). Aanleiding voor deze controle waren signalen van illegale activiteiten.

Bij deze actie is geconstateerd dat het pand werd gebruikt om illegaal te gokken. Ook werd een fors geldbedrag aangetroffen, dit is in beslag genomen. Het gaat volgens de gemeente om een ernstige overtreding. Op basis hiervan is een deel van het pand per direct gesloten. De spoedsluiting is voor de duur van maximaal twee weken. In deze tijd wordt onderzoek gedaan naar alle feiten en omstandigheden en zal bepaald worden of er een nadere bestuurlijke maatregel wordt opgelegd.

REACTIE BURGEMEESTER Burgemeester Reinie Melissant: ,,Gorinchem moet een veilige stad zijn om te wonen en werken. Voor iedereen. Hiervoor hebben we spelregels (wet- en regelgeving). De meeste inwoners en ondernemers houden zich hieraan. Dat is fijn, want samen maken we de stad! Maar de mensen die zich hier bewust niet aan houden, pakken we als overheid gezamenlijk aan. Bij ernstige overtredingen grijp ik meteen in. Zo komt er een einde aan de bekendheid en het gebruik van het pand voor illegale activiteiten.”

ONDERMIJNING Illegaal gokken is een vorm van ondermijning. Er is geen zicht op personen die gokken, wat het bestrijden van gokverslavingen lastig maakt. Bovenal hoort dit niet thuis in een horecabedrijf. Illegaal gokken is een voorbeeld van een verweving van onder- en bovenwereld en niet mogelijk zonder gebruik te maken van legale voorzieningen uit de bovenwereld. Daarnaast tast het de openbare orde en veiligheid en het woon- en leefklimaat in Gorinchem aan. Het brengt een openbare orde- en veiligheidsrisico mee voor zowel de nabije (leef)omgeving van het pand waarin illegaal gegokt wordt als voor de bezoekers van het pand/bedrijf.

De gemeente doet naar aanleiding van deze zaak een oproep: ,,Uw waarneming kan heel waardevol zijn. Heeft u het gevoel dat er iets niet klopt? Bel 112 als elke seconde telt en 0900-8844 bij geen spoed, wél politie. Melden kan ook anoniem via het meldpunt Meld Misdaad Anoniem. Bel dan 0800 -7000.”

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
advertentie
advertentie