Cello-Duo Cellousy
Cello-Duo Cellousy Paul Stender

Harmonie de Bazuin geeft concert 75 jaar bevrijding in Grote Kerk

2 april 2022 om 18:47 Muziek

GORINCHEM Herdenken is onlosmakelijk verbonden met muziek. Donderdag 5 mei om 20.00 uur speelt de Koninklijke Harmonie De Bazuin het uitgestelde concert “75 Jaar bevrijding” in de Grote Kerk. 

Waarom een herdenkingsconcert? Omdat het zo indrukwekkend is en dat we moeten blijven herinneren en herdenken. Zeker in deze tijd. Indrukwekkend zijn de te spelen stukken. De rode draad is Herdenken, Vrijheid en Feest. Het concert is in samenwerking met de gemeente Gorinchem en Comité 4 en 5 mei Gorinchem, aanbevolen. Voor jong en oud.

PROGRAMMERING
De Koninklijke Harmonie De Bazuin staat onder leiding van dirigent Jos Jansen en is ook verantwoordelijk voor de gehele programmering. Schindler’s List met orkest en twee cello’s. (Berta Garcia en Noam Staal) en The Story of Anne Frank met verteller Frans van Limburg zullen op het publiek een grote indruk maken. Abide With me / Hymn to the Fallen, Invierno Porteno, YMCA zijn een aantal composities die gespeeld worden. Het concert wordt afgesloten met de Bevrijdingsmedley.


Het concert heeft een doorlopend programma van zo’n vijf kwartier zonder pauze. Kaarten kosten 7,50 euro en zijn digitaal verkrijgbaar via www.debazuin-gorinchem.nl. Kaartverkoop vanaf 8 april bij PRIMERA Arkelstraat + Hoog Dalem en BRUNA Piazza.

advertentie
advertentie