Jongens in kerkbanken
Jongens in kerkbanken GBC

Evensong met Gorcum Boys Choir in de Grote Kerk

13 april 2022 om 20:53 Muziek

GORINCHEM In de Grote Kerk wordt op zaterdag 16 april met het Gorcum Boys Choir een Choral Evensong opgevoerd. Het Gorcum Boys Choir onder leiding van Jeroen Bal zingt de traditionele gebeden en koorstukken met begeleiding van stadsorganist Arjan Versluis. De lezingen worden verzorgd door ds. André Wijting. De aanvang is 17.00 uur. 

Deze Evensong staat in het teken van stille zaterdag, in Engeland “Holy Saturday” genoemd. Na Goede Vrijdag, waarop we het sterven van Jezus herdenken volgt een stille dag van verootmoediging en uitzien naar Jezus´ opstanding uit de dood. Jezus riep ´Sta op!´ tegen zieken en mensen die lijden onder onrecht. Hij riep zelfs doden tot leven en gaf zelf Zijn leven voor ons als ultieme daad van liefde. Niet het duister maar de liefde overwint. 

Tijdens deze Evensong zingt het Gorcum Boys Choir enkele passende hymnes met samenzang. De Psalm van de dag is Psalm 22, prachtig getoonzet op een dubbel-chant door M. Camidge. Het begint in een mineur toonzetting om het lijden en sterven te illustreren. Halverwege verandert het in een majeur toonzetting als de tekst een lofprijzing wordt: “Ik zal Uw Naam mijn broeders vertellen, in het midden van de gemeente zal ik U loven”.

Iedereen is welkom bij deze Choral Evensong. Een moment van bezinning en gebed in de prachtige Grote Kerk van Gorinchem. De toegang is vrij. Bij de uitgang is er een collecte voor de onkosten. De Evensong wordt op you-tube uitgezonden via de stream van Wijkgemeente Grote Kerk Gorinchem. www.pgggrotekerk.nl 

advertentie
advertentie