Afbeelding
Den Ouden Dijk

Mooi bedrag van Vrijheidsconcert voor Herwijnse Oekraïense vluchtelingen

4 mei 2022 om 07:36 Muziek

HERWIJNEN Zaterdag 30 april heeft muziekvereniging Wilhelmina samen met historische vereniging Den Ouden Dijk in een vol dorpshuis De Poort in Herwijnen een Vrijheidsconcert verzorgd. De muzikale avond was opgebouwd van verzet, met een echte motor behorende bij het lied ‘Soldaat van Oranje’, tot bevrijding met dansende paren. Verhalen, gedichten, herinneringen en overdenkingen werden gedeeld door sprekers wat werd gevolgd door passende muziek gespeeld door de plaatselijke muziekvereniging onder leiding van Ron van Duffelen. 

Violiste Lydi Groenewegen speelde het muziekstuk Schindler’s list mee op viool en soliste Rike van Noord-van Zee zong een prachtige Vera Lynn-medley samen met de muziekvereniging. Het historische mannenkoor zong onder leiding van Sipke Stol o.a. het passende lied ‘Eens zal de Betuwe in bloei weer staan’. 

77 jaar Vrijheid was het uitgangspunt van het Vrijheidsconcert, maar dat Vrijheid niet Vrijblijvend is wordt in deze tijd extra gevoeld vanwege de oorlog die dichtbij in de Oekraïne woedt. De organisatie heeft ervoor gekozen om aan het begin van het Vrijheidsconcert het Oekraïense volkslied te spelen en de inkomsten van de avond te doneren aan de in Herwijnen opgevangen Oekraïense vluchtelingen. Dit heeft een mooi bedrag van bijna € 1.050,-- opgeleverd.

advertentie
advertentie