BBazuin bevrijdingsconcert
BBazuin bevrijdingsconcert Jan Noorlandt

Bazuin bevrijdingsconcert maakt indruk

9 mei 2022 om 09:14 Muziek

GORINCHEM Het Bazuin Bevrijdingsconcert op 5 mei in de Grote Kerk maakte indruk op het publiek. Als je er niet bij was dan heb je wat gemist, zo laat de Koninklijke Bazuin weten. Het concert opende met het indrukwekkende ‘Hymn to the Fallen’. 

Het openingsnummer is een eerbetoon aan de omgekomen soldaten en in deze huidige tijd opnieuw van toepassing. Het cello duo Noam Staal en Spaanse Berta Garcia zetten de emoties voort met ‘Schindler’s List’. ‘The Story of Anna Frank’ was wel een bijzondere uitvoering met uitstekende verteller Frans Limburg en samen met het orkest. Soms hier en daar in de fraaie kerk niet overal verstaanbaar, maar al met al zeer indrukwekkend in de grote akoestiek.

EMOTIES Dat de harmonie ook muzikaal een uitstapje kan maken in repertoire was verrassend met ‘Another break the Wall’, spetterend YMCA en ‘A Brand new Day’ (song uit the Wizz). Dirigent Jos Jansen had het orkest goed in de hand en dirigeerde het naar grote muzikale hoogte. Jansen was ook verantwoordelijk voor de gehele programmering. Met ‘Invierno Porteno’ van Astor Piazzola werden de emoties voorgezet door orkest en op cello Noam Staal. De afsluiting was een leuke en ouderwetse Bevrijdingsmedley en de kerk ging los met ‘Leef’ van André Hazes.

VIJF KWARTIER Zo’n 350 mensen - met opvallend veel jeugd - hebben genoten van dit bijzondere concert dat twee jaar gespeeld zou worden in het kader van 75 jaar vrijheid. ,,Mooi dat we dit hebben mogen meemaken met alle complimenten aan de organisatie. Het concert duurde vijf kwartier en was zonder pauze. Een formule die vandaag de dag ook veel in het theater wordt gehanteerd. We denken dit ook met ons kerstconcert te doen”, aldus voorzitter Hans Bos die op 4 mei bij de Dodenherdenking Buiten de Waterpoort acte de présence gaf met het Taptoe Signaal.

Berta Garcia maakte veel indruk op cello
Dirigent Jos jansen
Saxofoon groep
cello duo Noam Staal en Spaanse Berta Garcia
Solist op saxofoon
advertentie
advertentie