Voorzitter Addie Verspui tekent de papieren die horen bij de Koninklijke onderscheiding in het bijzijn van wethouder Molengraaf, dirigent en bestuur.
Voorzitter Addie Verspui tekent de papieren die horen bij de Koninklijke onderscheiding in het bijzijn van wethouder Molengraaf, dirigent en bestuur. foto eigendom COV Gorkum

Kroon op het 100-jarig jubileum COV Gorkum

6 december 2022 om 18:13 Muziek

GORINCHEM COV Gorkum ontving tijdens het concert in de Grote Kerk afgelopen vrijdag 3 december, tot grote verrassing van koor en publiek uit handen van locoburgemeester Marjo Molengraaf het predicaat Koninklijk.

Wethouder Molengraaf spreekt positieve woorden over de maatschappelijke inzet van het koor en de grote culturele betekenis voor de stad. Addie Verspui, voorzitter van COV Gorkum nam de penning in ontvangst en sprak van ‘de kers op de taart’. ,,Een mooier slot van dit jubileumjaar was niet denkbaar.”

Het Weihnachtsoratorium was het afsluitende concert van dit mooie jubileumjaar waarin COV Gorkum liet zien een gezonde vereniging te zijn en die zich dus nu voortaan Koninklijk mag noemen.

advertentie
advertentie