Afbeelding
Staastbosbeheer

Struintochten voor kinderen en families in het Munnikenland

20 maart 2022 om 08:18 Natuur en milieu

GORINCHEM Wie op zoek is naar een leuk kinderuitje kan met Staatsbosbeheer mee op struintocht door het Munnikenland.  Op woensdag 23 maart om 14.00 uur is er een tocht speciaal voor kinderen vanaf vier jaar die ongeveer 2 uur duurt.

In het Munnikenland rond Slot Loevestein hoef je niet op de paden te blijven. Al struinend door de ruige natuur laten de gidsen van Staatsbosbeheer de kinderen speuren naar dierensporen, veertjes en stenen, kleine beestjes, schelpen, en mooie bloemen en planten. Ze ontdekken wat er allemaal te zien is in de herfst. Ook mogen ze in bomen klimmen en stampen door de modder. Misschien komen ze wel oog in oog te staan met de konikpaarden of de rode geuzen; de grote grazers! In het Munnikenland is het allemaal mogelijk.

Koop vooraf je tickets via www.staatsbosbeheer.nl/kinderstruintochtmunnikenland De kosten zijn €5,- voor kinderen en €7,- voor volwassenen. Ter plekke aansluiten is helaas niet mogelijk. Voor deze struintocht zijn per keer maximaal twintig plekken beschikbaar.

STRUINTOCHT VOOR FAMILIE Staatsbosbeheer houdt verder op zondag 27 maart een leuke en leerzame struintocht voor de hele familie in de uiterwaarden rond Slot Loevestein. Onder leiding van een gids van Staatsbosbeheer ontdek je van alles over plantjes en dieren. “Maart roert zijn staart’, dus het wordt flink uitwaaien of van de voorjaarszon genieten!

De struintocht begint om 11.00 uur en duurt 2 uur. De kosten zijn €4,50, voor kinderen en €7, voor volwassenen. Betalen doe je aan de kassa van slot Loevestein. Trek kleding aan die vies mag worden en vergeet ook de laarzen niet. Honden mogen mee, maar alleen als ze zijn aangelijnd en goed luisteren.

advertentie
advertentie