Logopedie met een eigentijdse aanpak

26 september 2014 om 00:00 Ondernemend

GORINCHEM - Logopedie de Spraakfabriek biedt logopedie op maat, zowel voor volwassenen als voor kinderen. Met een nieuwe naam en nieuwe vestigingen in de regio is de praktijk klaar voor de toekomst. De Spraakfabriek is met ingang van deze zomer de nieuwe naam van Logopediepraktijk J.S. Dame-Breedveld. De praktijk is sinds een jaar gevestigd in Gezondheidscentrum 'de Colvenier' aan de Colvenierstraat

,,Met de introductie van de nieuwe naam willen we onze eigentijdse aanpak mede onderscheiden", aldus Sandra Dame-Breedveld. In 2008 heeft zij de praktijk overgenomen, die zij samen met haar enthousiaste team verder heeft uitgebouwd. De Spraakfabriek is in die tijd uitgegroeid tot een allround logopediepraktijk voor jong en oud met veel ervaring op het gebied van communicatiestoornissen met betrekking tot taal, spraak, stem, gehoor en slikken.

Kinderen

De logopedie die de Spraakfabriek biedt aan kinderen is speels en kindgericht. "Wij zorgen voor afwisseling en aantrekkelijke werkvormen en materialen. Op deze wijze komen kinderen graag naar de logopedische behandeling en wordt er in de meeste gevallen resultaat geboekt. Ouders of opvoeders worden daarnaast intensief bij de begeleiding betrokken", aldus Maartje van Meerkerk.

Volwassenen

De Spraakfabriek heeft ook veel ervaring in het werken met jongvolwassenen, volwassenen en ouderen. Jannine Nobel: "Wij zijn gespecialiseerd in de gezondheidsproblemen van mensen met een complexe aandoening en de problemen in de communicatie en het eten en drinken die hierdoor kunnen ontstaan. Bij volwassenen stemmen wij onze aanpak zoveel mogelijk af op de dagelijkse praktijk, het (toekomstige) beroep, en op de mogelijkheden en interesses van de volwassen cliënt." Het team van de Spraakfabriek kijkt niet alleen naar de stoornis, maar ook naar de achterliggende problemen daarvan. Bianca Roeters: "Zo komen we tot een persoonlijk behandelplan dat voor elke cliënt weer anders is."

Logopedie de Spraakfabriek heeft vestigingen in Gorinchem, Arkel, Groot-Ammers en Hoogblokland. Nieuwe cliënten kunnen zich telefonisch aanmelden via 0180-428690, per e-mail via info@spraakfabriek.nl of via het aanmeldformulier op de website www.spraakfabriek.nl. Om in aanmerking te komen voor een vergoeding voor onderzoek en behandelingen is in de meeste situaties een verwijzing nodig van een arts. De Spraakfabriek is door alle zorgverzekeraars gecontracteerd.

Foto-onderschrift:

Het team van de Spraakfabriek: Maartje van Meerkerk, Jannine Nobel, Sandra Dame-Breedveld en Bianca Roeters.

advertentie
advertentie