Van de Hoofdwal naar de Edisonweg

4 november 2014 om 00:00 Ondernemend

,,De behandelingen zijn gericht op de hulpvraag van de cliënt", vertellen Janneke en Laura. ,,Het doel dat hij of zij wil bereiken staat daarbij centraal. Wij kunnen de behandeling daar zo goed mogelijk op afstemmen. Daarnaast geven we uitleg over de klacht, de achtergronden daarvan en de te volgen therapie. Dit werkt motiverend waardoor er sneller resultaat geboekt kan worden. Met kinderen gaan we spelenderwijs aan de slag omdat het belangrijk is dat zij met plezier naar de praktijk komen, wat het effect van de behandeling vergroot."

GORINCHEM - Logopedie Gorinchem Oost is per 1 november verhuisd van Hoofdwal 57 naar een nieuw, rustig gelegen pand aan Edisonweg 30. ,,We hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt om ook onze nieuwe website en huisstijl te lanceren", lieten de logopedisten Laura van der Heiden en Janneke Vonk weten. ,,In onze dienstverlening is  niets veranderd. Zowel kinderen als volwassenen kunnen bij ons terecht met problemen in stem, spraak, taal, gehoor en mondgedrag.

,,Een logopedisch onderzoek of een behandeling kan plaats vinden met of zonder verwijzing van een huisarts, specialist, tandarts of orthodontist. De behandelingen worden volledig vergoed vanuit de basisverzekering", vertelt Janneke. ,,Wanneer een nieuwe cliënt zich aanmeldt, wordt beoordeeld of  -in de meeste gevallen- wekelijkse behandeling in de praktijk noodzakelijk is of dat er kan worden volstaan met het geven van adviezen in combinatie met periodieke controles. In beide gevallen wordt in overleg met de cliënt (of ouders) een behandelplan op maat opgesteld." Laura vertelt met welke klachten cliënten zoal naar de praktijk komen. ,,Enkele voorbeelden: wij zien kinderen met problemen in de spraak- en taalontwikkeling; volwassenen  die last hebben van heesheid of ademhalingsproblemen zoals hyperventilatie; kinderen en tieners met afwijkend mondgedrag, zoals open mondgedrag en afwijkend slikken, wat de oorzaak kan zijn van problemen in het gebit; kinderen en volwassenen die stotteren of te snel en onduidelijk spreken. Er is veel aandacht voor het toepassen van het geleerde in de praktijk". Janneke en Laura hechten veel waarde aan samenwerking met andere disciplines of betrokkenen. Janneke: ,,Door samen te werken met bijvoorbeeld artsen, tandartsen, leerkrachten en leidsters van peuterspeelzalen of kinderdagverblijven kunnen we nog beter aansluiten op de hulpvraag en is de behandeling veel effectiever. Wij zoeken het contact daarom graag op!".

Aanmelding voor een behandeling is telefonisch mogelijk op werkdagen via 0183-628800, via e-mail: info@logopedie-gorinchem-oost.nl of via het aanmeldingsformulier op de website www.logopedie-gorinchem-oost.nl. Er is op dit moment geen wachtlijst. Zie ook www.facebook.com/LogopedieGorinchemOost.

advertentie
advertentie