Afbeelding
Lambrina Berger

Gorcumse Gianny wint afstudeerprijs Avans Hogeschool

17 september 2020 om 10:30 Onderwijs

GORINCHEM De Gorcumse Gianny Berger heeft de Avans AE&I afstudeerprijs van Avans Hogeschool in Breda gewonnen. Dinsdag kreeg hij zijn prijs, een geldprijs in Bol.com-bonnen, uitgereikt.

door Marjanne Dijkstra

Elk jaar reikt de Avans Hogeschool een prijs uit voor de beste afstudeerproductie. Elke afstudeerproductie van de hele school met een cijfer hoger dan een 9 dingt automatisch mee naar de prijs. ,,En dit jaar was dus mijn opdracht degene die het beste werd ontvangen”, vertelt een trotse Berger. De 22-jarige Gorcumer studeerde net voor de zomer af aan de studie Werktuigbouwkunde.

Berger ontwikkelde voor Fokker Papendrecht een nieuwe manier om vliegtuigromppanelen met elkaar te verbinden. ,,Het moest een lichter gewicht krijgen, makkelijk te produceren zijn en vanuit de klant kwam de vraag dat er niet aan de buitenkant te zien moest zijn dat de delen aan elkaar waren verbonden. Eerst heb ik de techniek die daarvoor gebruikt kan worden theoretisch uitgezocht en daarna veel testen gedaan.” De jonge Gorcumer zou een half jaar stage lopen bij Fokker Papendrecht, maar het coronavirus maakte het nogal lastig. ,,Eerst heb ik even op locatie gewerkt, maar al snel zat ik net als iedereen noodgedwongen thuis. Overleggen gingen vaak via Teams of Zoom. De laatste weken heb ik nog een aantal werkdagen van zestien uur gemaakt om het helemaal af te krijgen.” Op privé gebied ging Gianny ook door een lastige periode. ,,Maar ik heb veel steun gehad van mijn moeder, vrienden en familie. Zij waren mijn externe motivatie om dit af te krijgen.”

Hij wil nog niet meteen aan de slag, maar volgt nu vanuit huis nog een opleiding. ,,Ik ben bezig met een thuisstudie programmeren, die duurt tien weken. Dat wil ik straks inzetten in combinatie met de studie die ik net heb afgerond. Graag wil ik nieuwe technieken ontwikkelen, bijvoorbeeld voor Tesla ofzo. Vanaf januari wil ik wel echt aan de slag en een baan gaan zoeken waarin ik me verder kan ontwikkelen.”

Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie