Afbeelding
Jenaplanschool
advertorial

Jenaplanschool Gorkum klaar voor de toekomst

20 oktober 2021 om 14:46 Onderwijs

GORINCHEM Tijdens deze herfstvakantie kijkt het enthousiaste team van Jenaplanschool Gorkum met een tevreden gevoel terug op de eerste periode van dit schooljaar. Ze hebben een goede start gemaakt in een grondig gerenoveerd schoolgebouw. Na twee rumoerige schooljaren als gevolg van corona, gaat de school nu weer met volle kracht de toekomst tegemoet.

De eerste periode van dit nieuwe schooljaar stond vooral in het teken van het pedagogisch klimaat. Dit omvat alle omgevingsfactoren die bijdragen aan het welbevinden van het kind, waardoor een kind zich verder kan ontwikkelen. Kinderen hebben behoefte aan betrokkenheid, ondersteuning, veiligheid en acceptatie. Op de Jenaplanschool Gorkum vormen kinderen met elkaar hun eigen stamgroep. Daar krijgt ieder kind de ruimte om te leren op de manier die bij hem of haar past. De kinderen leren in de stamgroep van én met elkaar. Tijdens schooldagen is er veel ruimte om met elkaar in gesprek te gaan om te ervaren dat jij uniek bent, dat jij goed bent zoals je bent.

Naast veel aandacht voor het groepsgevoel, is er ook veel aandacht voor een prettige leeromgeving. De school ademt een huiselijke sfeer uit. Op de Jenaplanschool Gorkum hebben ze schoolwoonkamers i.p.v. kille leslokalen. Er zijn veel planten en er zijn multifunctionele werkhoeken. Kinderen zitten niet altijd aan hun eigen tafeltje, maar maken gebruik van de gehele ruimte om samen aan een opdracht te werken, in een klein groepje met de leerkracht een taak uit te voeren of gewoon lekker op een bank te ploffen om een boek te lezen als het werk af is. De grote renovatie van het schoolgebouw heeft de lokalen weer een fris, eigentijds en speels uiterlijk gegeven.

Jenaplanschool Gorkum werkt rondom thema’s in de vorm van projecten. Bij deze projecten haalt de school zoveel mogelijk de wereld naar binnen en trekt met de kinderen de wereld in. Zo gaan de kinderen bijvoorbeeld met het thema herfst naar het bos, bij het thema Het Oude Egypte naar het Rijksmuseum van Oudheden en met het project sterren en planeten naar de sterrenwacht in Dordrecht. Ook krijgen ze regelmatig bezoek van gastsprekers zoals een dokter bij het project ‘het menselijk lichaam’, een stratenmaker bij het project ‘de bouw’ en een veteraan tijdens het project over de 2e Wereldoorlog. Op deze manier leren de kinderen in het echt, raken ze verwonderd, zijn ze enthousiast en worden ze nieuwsgierig naar de wereld om hen heen.

Heeft u vragen of bent u benieuwd naar Jenaplanschool Gorkum, op woensdag 10 november is er van 9.00 uur tot 12.00 uur een inloopochtend. U bent van harte welkom! Mocht dit niet uitkomen, neem dan contact op met de school per mail directie.jenaplan@stichtingovo.nl of telefonisch (0183-690571).

advertentie
advertentie