Afbeelding

Extra Culturele (koop)zondag

20 mei 2022 om 00:33 Overig Deel je nieuws

Op 29 mei is het koopzondag in de binnenstad en als extra zijn dan ook de meeste deelnemende locaties van de Culturele Zondag geopend. Mooi Gorinchem organiseert dat weekend ‘spetteren in de vesting’ dus zijn er als extra diverse muzikale (straat)optredens van een accordeoniste en een violiste. Een geheimzinnige zeemeermin zorgt voor serene waterklanken. Het duo Wout en Yvonne treedt op bij de fontein op de Grote Markt en op de Langendijk treden Donna Bastiaans & friends op met hun gezellige meezingcafé. Alle deelnemende locaties zijn gratis toegankelijk behalve het Gorcums Museum en de voorstelling in Peeriscoop. 

Voor het laatst: Peter Blanker 

‘Nog één keertje dan…’. Peter -het is moeilijk bescheiden te blijven- Blanker gaat er echt mee stoppen. Hij koos zijn favoriete theater Peeriscoop om van zijn lijvig oeuvre nog een paar kleinoden ten beste te geven. Voor de laatste keer… dus mis het niet! Aanvang 16 uur. Reserveren via Peeriscoop.  

In de Kruitmagazijnen gaan drijfhoutkunst en woorden mooi samen in een nieuwe expositie van Ariena Ruwaard. In het Hendrick Hamel Museum is eveneens een nieuwe expositie met werken van de bekende Gorcumse schilder Van Ravenswaaij. Entree is gratis. In het Gorcums Museum is een nieuwe expositie over de jaren 1572 en 1672. Gratis entree alleen met museum jaarkaart of vriendenkaart. In de galeries Sterke kunst, de Burgpoort, galerie Plateel, antiquariaat Etiënne van de Nobelen en Kunst bij Karel exposeren kunstenaars hun werken. Neem ook een kijkje in molen De Hoop, in het stilte centrum ‘In de Toren’ of een van de ateliers zoals De Weverij Studio Roodenburg en TOETS, atelier voor clavecimbelbouw. Voor alle activiteiten zie www.culturelezondaggorinchem.nl

advertentie
advertentie