Het tweede Orgelconcertje in de Lutherse Schuilkerk wordt gegeven door organist Geerten Liefting.
Het tweede Orgelconcertje in de Lutherse Schuilkerk wordt gegeven door organist Geerten Liefting. Geerten Liefting

Orgelconcertje Lutherse Schuilkerk door Geerten Liefting

Overig Deel je nieuws

GORINCHEM – Op zaterdag 13 augustus verzorgt organist Geerten Liefting het tweede concert in de serie Orgelconcertjes Schuilkerk 2022. Zijn Orgelconcertje begint om 16.15 uur en duurt maximaal drie kwartier. De toegang is gratis.

Luchtig programma

De Lutherse Schuilkerk (Langendijk 72) is het meest intieme kerkje binnen de mooiste vestingstad van Nederland. Geerten Liefting zal het hierin aanwezige historische orgel uit 1859 bespelen. Op zijn programma staan kleinere orgelcomposities uit de Franse Romantiek. Zo speelt hij onder andere de “Trois Pièces” van Gabriel Pierné en het prachtig lyrische werkje Prélude, Fugue et Variation” van Cesar Franck.

Geerten is organist van Bonaventurakerk in Woerden, assistent-organist van de Grote of St. Laurenskerk in Rotterdam en vesperorganist van de Utrechtse Domkerk. In 2016 won hij unaniem het Internationaal Improvisatieconcours in Haarlem. Vandaar dat op zijn programma ook een tweetal improvisaties zijn opgenomen.

Professionele musici

De serie Orgelconcertjes Lutherse Schuilkerk werd in 2018 door organist Nico Blom opgestart. Zijn initiatief bleek destijds een overweldigend succes. Ook de vervolgserie in 2019 werd zeer goed bezocht. In 2020 en 2021 waren de Orgelconcertjes wegens Corona niet mogelijk. Maar dit jaar kunnen de deuren van dit pittoreske kerkje aan de Langendijk weer open voor publiek. Kenmerk van deze serie Orgelconcertjes is dat hierin uitsluitend professionele musici optreden.

Hoge Hoed

Het Orgelconcertje van Geerten Liefting wordt door hemzelf ingeleid met een korte programmatoelichting. Na afloop kunt u onder het genot van een consumptie met Geerten en met elkaar nog wat napraten. Ook worden er diverse cd’s te koop aangeboden. Bij de uitgang staat een ludieke hoge hoed waarin u een donatie kunt achterlaten. Hoeft niet, mag wel. Van harte aanbevolen! 

advertentie
advertentie