Den Uijl Fotografie

Dames ZVG/Cagemax schieten uit de startblokken bij start Eredivisie Futsal 2022-2023

10 september 2022 om 23:23 Overig Deel je nieuws

Op vrijdag 9 september 2022 speelden de dames van ZVG/Cagemax de eerste competitiewedstrijd van het seizoen 2022-2023 in de Eredivisie Futsal voor vrouwen. Tegenstander was nieuwkomer DWOW uit Wieringerwerf. De gasten werden van het kastje naar de muur gespeeld en waren na twee keer twintig minuten zuivere speeltijd blij dat het laatste fluitsignaal klonk. Uitslag: 11-1.

ZVG/Cagemax begon fel aan de wedstrijd. Binnen 10 minuten was het gat al geslagen na doelpunten van Daniëlle Kortlever, Mandy de Jong en Kayla van den Boomgaard: 3-0.

Wat opviel gedurende de eerste helft was dat DWOW heel veel moeite had met de positiewisselingen aan de kant van ZVG/Cagemax. Hierdoor moest er meerdere malen aan de noodrem getrokken worden. De kwaliteit van de stof van de shirtjes van de thuisploeg werd een keer of tien getest voor rust, maar de scheidsrechter van dienst bleek dit niet te zien. Een ongelukkige handsbal en een opmerking over het niet zien van de zoveelste overtreding leverden wel twee gele kaarten op aan de kant van ZVG/Cagemax.

Een geïrriteerd ZVG/Cagemax voetbalde tegen zichzelf in deze fase van de wedstrijd en wist voor rust nog slechts één keer het net te vinden. Een geluk voor DWOW dat het vizier niet echt op scherp stond bij ZVG/Cagemax. Kayla van den Boomgaard was het eindstation van een goede aanval. Ruststand 4-0.

Net als aan het begin van de wedstrijd startte ZVG/Cagemax ook na rust furieus. Drie minuten na het fluitsignaal mochten de supporters alweer drie keer juichen. Noël Elands, Kayla van den Boomgaard en Patricia Looijen brachten de stand op 7-0.

Vervolgens begon het wat meer een vervelende wedstrijd te worden. Een moegestreden DWOW maakte de ene na de andere overtreding, waarvan er opnieuw minstens tien “niet gezien” werden. Of was het een beetje uit medelijden? Eigenlijk gewoon een compliment voor ZVG/Cagemax (!) dat geen genade kende met DWOW.

Een kogelharde vrije trap van Esther Lakerveld en een echte spitsengoal van Noël Elands brachten de stand op 9-0. Uit één van de twee schoten van DWOW op het doel van Hannah van den Heuvel wist DWOW toch haar eerste goal in de Eredivisie te noteren: 9-1.

In de slotminuten wisten Daniëlle Kortlever en Patricia Looijen elkaar nog tweemaal te vinden. Beiden eenmaal in de rol als afmaker en eenmaal als aangever. Een ruime overwinning voor ZVG/Cagemax die met iets meer scherpte nog veel hoger uit had kunnen vallen. Eindstand: 11-1.

Het was pas de eerste competitiewedstrijd, maar een goed begin voor ZVG/Cagemax aan het seizoen. Door deze grote uitslag en alle andere uitslagen in de competitie bezit ZVG/Cagemax (ja het seizoen duurt nog lang, maar het is wel voor het eerst in de historie!) de koppositie in de Eredivisie Futsal.