ZVG/Cagemax Vrouwen 1 op karakter langs EXS Zwolle/Schuurman Bouwadvies

25 september 2022 om 21:41 Overig Deel je nieuws

Zwolle - Vrijdag 23 september stond de eerste uitwedstrijd van het Eredivisie Futsal seizoen 2022-2023 op het programma voor de vrouwen van ZVG/Cagemax. Tegenstander EXS Zwolle ligt ZVG/Cagemax niet zo en de Zwollenaren bleken ook dit keer een taaie ploeg om van te winnen. Uiteindelijk won ZVG/Cagemax na een spannende wedstrijd toch verdiend. Uitslag: 2-3.De openingsfase van wedstrijd kan het beste omschreven worden als rommelig. Beide ploegen leden veelal onnodig balverlies en zodoende was er geen touw aan vast te knopen wie nou het overwicht had. Na een kleine tien minuten leek ZVG/Cagemax beter in de wedstrijd te komen en na een goede individuele actie van Kayla van den Boomgaard stond Mandy de Jong bij de tweede paal op de goede plek om de score te openen: 0-1.Nog geen minuut later lag de gelijkmaker alweer in het net aan de andere kant. EXS Zwolle hanteerde het Italiaanse ‘catenaccio’ als speelstijl en na een vlijmscherpe counter kwam de thuisploeg langszij: 1-1.Zoals de titel van het verslag al doet vermoeden moest ZVG/Cagemax alles uit de kast halen om door de hechte defensie van Zwolle heen te zaalvoetballen. Het baltempo lag hier echter te laag voor en Zwolle leek niet echt de ambitie te hebben om er een leuke wedstrijd van te maken. Omdat het voetballend niet goed genoeg liep moest ZVG/Cagemax uit een ander vaatje tappen. De mouwen moesten worden opgestroopt en hierin nam Marloes Blom het voortouw. Op wilskracht zorgde Blom voor een 1-2 ruststand. Waar verwacht werd dat ZVG/Cagemax na rust zuiniger zou zijn in balbezit lukte dit niet helemaal. Niet volledig onverdiend kwam EXS Zwolle opnieuw langszij: 2-2.Vervolgens drukte ZVG/Cagemax het gaspedaal wat verder in. Hierdoor ontstonden grote kansen voor onder andere Patricia Looijen, Daniëlle Kortlever en Marloes Blom, maar het vizier stond niet op scherp. Uit één van de mooiste aanvallen van de avond was Noël Elands het eindstation na goed voorbereidend werk van Kayla van den Boomgaard. Zo’n acht minuten voor tijd kwam ZVG/Cagemax via Elands op een 2-3 voorsprong, die niet meer weggegeven zou worden. Verdedigend kwam ZVG/Cagemax in de slotfase niet in de problemen. Hieraan kan men zien dat de Gorkumse vrouwen een enorme stap in de ontwikkeling hebben gezet. Waar vorig seizoen nog een aantal wedstrijden werden verloren, omdat de goals zelf te moeilijk werden gemaakt en te makkelijk werden weggegeven in de slotfase hield ZVG/Cagemax nu eenvoudig stand. Twee gespeeld, zes punten. Een goede start van het seizoen voor het team van Johan van der Hoek en Mark Kortlever. Volgende week speelt ZVG/Cagemax Vrouwen 1 thuis tegen het Friese ZV Libertas. Aftrap in de Oosterbliek is dan om 20.45 uur.