Tekst : Mark Kortlever
Tekst : Mark Kortlever Den Uijl Fotografie

Persoonlijke fouten leiden nederlaag ZVG/Cagemax Dames 1 in

3 december 2022 om 15:06 Overig Deel je nieuws

GORINCHEM Na twee verre (gewonnen) uitwedstrijden stond vrijdagavond weer eens een thuiswedstrijd op het programma voor de dames van ZVG/Cagemax. Ondanks dat ZVG/Cagemax al geplaatst is voor de top zes / kampioenspoule was er nog voldoende om voor te spelen naast de eer. Revanche voor de verloren bekerwedstrijd in Amsterdam kregen de gastvrouwen niet.

OS Lusitanos profiteerde vrolijk van de persoonlijke fouten van de thuisploeg. Uitslag 2-3.ZVG/Cagemax begon uitstekend aan de wedstrijd. De eerste tien minuten was er niets aan de hand voor de Gorkumse dames. Het balletje ging rustig rond en er werden volop kansen gecreëerd, waarbij het vizier net niet op scherp stond. Na veertien minuten was het Noël Elands die met een goede pass Patricia Looijen in stelling bracht om de score te openen: 1-0. Twee minuten voor rust eenzelfde aanvalsopzet via de andere flank. Dit keer was het Kayla van den Boomgaard die Sanne Brand na een goede loopactie voor de keepster van OS Lusitanos zette. Brand bleef rustig en schoof de tweede treffer van de avond binnen: 2-0.Vanaf dat moment ging het eigenlijk mis aan de kant van de thuisploeg. Met nog een minuut te gaan voor rust zat ZVG/Cagemax met de koppies al in de kleedkamer, want er werd niet omgeschakeld en de zwakke poging van OS Lusitanos werd ook nog eens niet goed verwerkt door Hannah van den Heuvel. Ruststand 2-1.Het ging qua spel wellicht iets te makkelijk en ondanks de tegengoal, vlak voor rust, dacht ZVG/Cagemax de tweede helft wel even vol te spelen. Deze arrogantie werd zes minuten na rust wederom afgestraft na zwak keeperswerk: 2-2.De tweede helft leek helemaal nergens op van de kant van ZVG/Cagemax en OS Lusitanos profiteerde vijf minuten voor tijd voor de derde keer van slap verdedigend werk van ZVG/Cagemax. Vanaf (of over?) de achterlijn wist OS Lusitanos de bal via via in het doel te frutselen: 2-3.Een aantal belangrijke lessen vanavond voor ZVG/Cagemax. Zaalvoetbal op 60% wordt op dit niveau keihard afgestraft en speel altijd door zolang de scheidsrechter niet gefloten heeft. Aangezien ZVG/Cagemax nog nooit een wedstrijd gelijk heeft gespeeld was ook wel te verwachten dat er een winnaar zou zijn bij het laatste fluitsignaal. Over twee weken staat alweer de laatste wedstrijd van “Fase 1” van de competitie op het programma. In Zoetermeer neemt ZVG/Cagemax het dan op tegen promovendus Mazzel Stars. Bij een overwinning sluit ZVG/Cagemax “Fase 1” af als nummer drie van de Eredivisie Futsal. Na de winterstop zal de top zes van Nederland gaan strijden om het kampioenschap. Eerst via de competitie (vijf keer uit en vijf keer thuis), gevolgd door playoffs voor het landskampioenschap.