Afbeelding
Vergroot de ruimte in je huis

Zaken om in en rondom je huis aan te pakken

23 december 2019 om 09:36 Partnercontent

Wanneer je jouw huis mooi en veilig wilt houden, is het belangrijk om zo nu en dan de handen uit de mouwen te steken. Er zijn een aantal klussen die misschien al jarenlang op je wachten, die de uitstraling en het woongenot van je huis aanzienlijk verbeteren.

Installeer rolluiken
Rolluiken zijn belangrijke manier om zon te blokkeren en om inbrekers mee te weren. Ze sluiten je deuren en ramen helemaal af, waardoor er nooit ongewenste gasten binnenkomen. Heb je nog geen rolluiken? Schakel dan een expert in of bestel je eigen rolluiken online. Het installatieproces is niet al te moeilijk, al moet je wel handig aangelegd zijn. Heb je al rolluiken, maar merk je dat ze vastlopen of helemaal defect zijn? Kies er dan voor om zo snel mogelijk je rolluiken te herstellen, zodat je de veiligheid van je woning garandeert.

Verbouw de zolder
Veel mensen hebben grootse ideeën over de invulling van hun zolder. Deze ruimte leent zich dan ook voor allerlei projecten, of je nu een werkkamer, fitnessruimte of logeerkamer wilt maken. Het is leuk om na te denken over de vele mogelijkheden, maar het is nog leuker om je dromen waar te maken. Ga in gesprek met een architect of stel je eigen plan op. Vergroot de ruimte eventueel met behulp van een dakkapel en creëer zo een zolderkamer die helemaal op jouw wensen aansluit.

Verander de uitstraling van je gevel
De gevel is het eerste wat mensen zien wanneer ze bij jou op bezoek komen. De uitstraling van de buitenkant van je huis is dus ontzettend belangrijk. Heb je een simpele gevel gemaakt van baksteen, en wil je liever een opvallender huis? Laat de gevel dan stucen en geef hem een likje verf. Gevelpanelen zijn ook een goede keuze, vooral wanneer je de natuurlijke uitstraling van hout prachtig vindt.

Plaats een overkapping in je tuin
Weer of geen weer: met een overkapping geniet je altijd van je eigen tuin. Het is mogelijk om een metalen exemplaar in je tuin te zetten, maar houten overkappingen hebben een net zo mooie uitstraling. In de zomer zorg je op deze manier voor wat extra schaduw, terwijl je in de winter en herfst beschut bent tegen de regen en sneeuw. Plaats nog een elektrische kachel onder de overkapping en jij bent klaar om het hele jaar te genieten van je tuin.

advertentie
advertentie