Afbeelding
Vakantie

De Languedoc is de bestemming voor een veelzijdige vakantie

25 februari 2020 om 11:42 Partnercontent

De Languedoc is een streek in het zuiden van Frankrijk grenzend aan de Middellandse Zee. Bekende steden in de regio zijn Montpellier en Perpignan. Maar de Languedoc heeft nog veel meer te bieden dan deze steden en de populaire stranden.

Een ideale uitvalsbasis voor het ontdekken van deze veelzijdige streek, is L'Espinet. Dit luxe vakantiepark ligt op een steenworp afstand van de sfeervolle plaats Quillan op een prachtige plek in de uitlopers van de Pyreneeën. Het park heeft van alles te bieden voor een complete gezinsvakantie: van tennisbaan tot volleybalterrein en van een binnen- en buitenzwembad tot een zwemmeer met een strandje.

Maak kennis met de Languedoc: ideaal voor ieder type vakantieganger
Voor zon, zee en strand zit u natuurlijk goed aan de Franse kust van de Middellandse Zee. Maar wist u dat u in de Languedoc ook goed zit wanneer u op zoek bent naar meer actie en variatie?

Houdt u van wandelen? Wandelen in de Pyreneeën brengt u op prachtige plekken die met de auto niet toegankelijk zijn. Tussen de Middellandse Zee en de Ariège ligt een deel van de Pyreneeën dat een wandeling meer dan waard is. Beklim de Canigou of dwaal door de dalen. Als u van een uitdaging houdt, is de Via Ferrata langs de rotswanden van de Thaurac in Vallée de l'Herault heel bijzonder. Sommige delen legt u af door een grot.

Ook fietsers kunnen hun hart ophalen in de Languedoc. Grote delen van het gebied kunnen prima per fiets ontdekt worden. Mountainbikers treffen een uitdagend parcours op de tientallen onverharde paden.

Bent u meer een watersportliefhebber? Ook dan bent u hier op uw plek. De combinatie van stevige wind en brede zandstranden zorgt voor goede omstandigheden om te waterskiën, te zeilen, te kitesurfen en te windsurfen.

Beleef alles wat Languedoc te bieden heeft
U ziet het: de Languedoc heeft veel te bieden. Bergen, strand, rijke historie en uitgestrekte wijngaarden maken de Languedoc zeer veelzijdig. Die veelzijdigheid ziet u terug wanneer u een bezoekje brengt aan de grootste stad in de regio.

Montpellier - de hoofdstad van de regio - behoort tot de grootste steden van Frankrijk. New York Times heeft Montpellier uitgeroepen tot één van de 45 steden op aarde die u niet mag missen. Het is een dynamische stad die moderniteit combineert met een rijke historie. Wereldberoemd is het historische centrum met middeleeuwse straatjes. Het Musée Fabre is een van Europa's mooiste kunstmusea. Oude en moderne architectuur wisselen elkaar af in Montpellier net als flagship stores van de grootste merken en kleine boetiekjes.

Na een dag de Languedoc ontdekken, komt u het beste tot rust in een comfortabele accommodatie. Op L' Espinet, een luxe vakantiepark in Zuid-Frankrijk, boekt u een vakantiehuis voor vier, zes, zeven of acht personen. Elke villa heeft de beschikking over een eigen tuin, royaal tuinmeubilair en een of meer terrassen. Het terrein is 120 hectare groot met alle ruimte voor recreatie.

Geef na al dat wandelen, fietsen en sporten uw spieren hun welverdiende rust in het wellnesscentrum. Is uw energie nog niet op? Dan is er bij L'Espinet ook voldoende te beleven zoals boomklimmen op een uitdagend parcours, paardrijden of stand-up paddling. Ook rondom uw verblijf is dus voor jong en oud voldoende te beleven tijdens uw vakantie in Languedoc.

advertentie
advertentie