Afbeelding
Vuurkorf

Een sfeervolle tuin creëren: 5 tips

3 februari 2021 om 08:31 Partnercontent

Je tuin is eigenlijk je tweede huiskamer, daarom wil je ook je terras net zo gezellig maken als je woonkamer. Echter is een mooie tuin lang niet altijd gezellig en sfeervol. Het sfeervol en gezellig maken van je tuin kan soms best lastig zijn. Daarom geven we je in deze blog een zestal tips om van jouw tuin een gezellig en sfeervolle tuin te maken.

1.Trek je interieur door

Kijk goed naar jouw stijl in huis en laat dit terugkomen in jouw tuin. Op deze manier creëer je een eenheid en zorg je ervoor dat het interieur binnen en buiten bij elkaar hoort. Heb jij een robuuste/industriële look? Dan staan hier mooie loungebanken van ijzer of aluminium erg tof bij. Of is jouw stijl meer landelijk/modern? Kies dan voor een houten tafel of bijvoorbeeld een houten veranda. Met een veranda in jouw tuin zorg je direct ook voor een knus plekje.

2. Maak een zitje rondom een vuurkorf

Zeg nou zelf, wat is er nou gezelliger dan met vrienden en familie genieten rondom een knapperend vuurtje? Met een zitje rondom een vuurkorf creëer je dat authentieke gezellige kampvuur sfeertje. Een vuurkorf of vuurschaal zorgt niet alleen voor een gezellige sfeer, maar zorgt ook voor een lekker verwarmd terras waardoor je lekker lang buiten kunt blijven zitten. Zo’n lekker warm vuurtje zorgt natuurlijk al voor de nodige sfeer!

3. Meer groen

Planten en bloemen geven erg veel sfeer en vooral in de tuin staat het erg gezellig. Zorg er daarom voor dat je tuin een soort jungle wordt, maar dan natuurlijk wel in het klein. Je moet het ook nog kunnen onderhouden. Toch kan je van planten en bloemen vaak niet genoeg hebben! Denk bijvoorbeeld aan de hortensia, lavendel of de buxus. Deze zien we veel terug in tuinen tegenwoordig. Vergeet uiteraard niet de mooie bloembakken erbij uit te zoeken, want die zijn net zo belangrijk. Nu het zo snel donker wordt in de avond staan potten die licht geven heel gaaf.

4. Licht je tuin uit met tuinfakkels

Met tuinfakkels creëer je levendige tuinverlichting die direct zorgt voor een gezellige sfeer in je tuin. Doordat de tuinfakkels eenvoudig overal in je tuin in de grond te plaatsen zijn, kun je elke gewenste plek sfeervolle verlichten. Geef bijvoorbeeld je gasten een warm welkom door je oprit of het pad naar je terras mooi te verlichten met tuinfakkels. Of plaats meerdere tuinfakkels rondom je terras om zo een sfeervolle afbakening te maken die je terras nog knusser maakt.

5. Decoratie aan de schutting

Ten slotte is het leuk om decoratie aan je schutting te hangen. Zo’n schutting is vaak immers maar een saai onderdeel in de tuin, met slechts een praktisch doel. Maar als je er accessoires aan hangt, krijgt de schutting meteen een andere uitstraling. Waar je aan kunt denken? De lichtslinger bijvoorbeeld, waar we het hierboven al over hadden. Of mooie hangplanten, kleurrijke vlaggetjes of een houten vogelhuisje – om maar wat te noemen. Het is maar net wat jij gezellig vindt staan in je tuin!

advertentie
advertentie