Afbeelding
Verse pasta maken

Zelf verse pizza en pasta maken: leuke activiteit met kinderen

25 februari 2021 om 07:32 Partnercontent

Er kunnen niet genoeg tips gegeven worden om je samen met de kinderen te vermaken, zeker wanneer je met deze activiteiten ook nog nuttig en leerzaam bezig bent. Een derde en ook fijne bijkomstigheid is dat je je even op vakantie in Italië waant, want we gaan verse pizza en pasta maken!

Lekker bezig in de keuken

Soms kan de drukte je boven het hoofd groeien - de kinderen niet meegerekend. En wanneer het buiten rotweer is of andere omstandigheden je ertoe dwingen je vrije tijd thuis door te brengen, moet je elke iets leuks verzinnen. Het liefst even zonder laptop erbij. Even geen socials bijhouden, op zoek gaan naar de beste internet provider of energie vergelijken, laat staan thuiswerk. Met je handen bezig zijn in de keuken, het is geen straf en het resultaat is heerlijk.

Simpele recepten

Voor kinderen is het eveneens een leuk tijdverdrijf. Ook omdat de Italiaanse kookkunst geen hogere wiskunde is - verre van, zelfs. De recepten voor verse pasta (100 g bloem en een ei per persoon) en pizza (500 g bloem, 1,5 tl zout, 2,5 dl warm water, 20 g instant gist) zijn simpel. Met een pastamachine, deze vind je eventueel voor een habbekrats op marktplaats, vorm je de pasta in de gewenste soort: spaghetti, lasagne, ravioli, enzovoorts. Voor een goede pizza heb je een oven nodig die de 240 graden kan aantikken. Zorg er wel voor dat je goed meel gebruikt. Dit haal je bij de speciaalzaak of betere supermarkt. Vraag naar Farina tipo ‘00!

Stevig kneden, daarna even geduld

Zet een muziekje aan, ga gezellig samen deeg kneden en verzin intussen een bij de pasta passende saus en/of topping voor de pizza’s. Pastadeeg moet elastisch zijn en een half uurtje rusten in de koelkast, pizzadeeg moet anderhalf uur rijzen op een warme, tochtvrije plek. Voor beide geldt: 10 minuten stevig kneden. Voor de tomatensaus-laag van de pizza meng je simpelweg een blik gepelde tomaten met wat gedroogde oregano, zout en eventueel wat knoflook. Beide soorten deeg kun je overigens prima invriezen.

Geld besparen

Geen groter plezier dan met het hele gezin heerlijk smullen van een from scratch zelfgemaakte maaltijd. Het is mooi om te ontdekken hoe echte Italianen hun eten bereiden en dat iedereen dit prima zelf kan doen. Je krijgt er na een aantal keren handigheid en routine in. Het spaart ook nog eens geld uit! En je hebt weer een paar uurtjes samen op een gezellige manier doorgebracht, en wel aan een eerste levensbehoefte: lekker eten. Veel plezier en buon appetito!

advertentie
advertentie