Afbeelding
Shutterstock

Linkbuilding uitbesteden levert de beste backlinks op

1 maart 2021 om 09:52 Partnercontent

Klanten werven via het internet, populair zijn op het internet, overal te vinden zijn. Een droom van elk bedrijf die online actief is of online actief wilt gaan worden. Helaas is de realiteit hard en zijn deze dromen niet binnen een ogenblik te bereiken. Om dit te bereiken is het vereist om over een goed linkprofiel en sterke/veel backlinks te beschikken. Linkprofielen zijn daarentegen ook niet zomaar op te bouwen. Een goed linkprofiel bouwen kan een tijd duren, en de werking hiervan zie je dus niet na een paar maanden, maar heeft wat langer de tijd nodig. Daarnaast is het bouwen van een linkprofiel niet iets wat iedereen kan voltooien. Daarom is linkbuilding uitbesteden voor bedrijven de weg om te volgen. Een linkprofiel opbouwen is iets waarvoor een SEO-specialist nodig hebt.

Waarom uitbesteding zo belangrijk kan zijn

Een SEO-specialist is een persoon/bedrijf die linkbuilding uitbesteden aanneemt en gespecialiseerd is in het opbouwen van een linkprofiel voor bedrijven van het binnen en buitenland. Door het bouwen van een linkprofiel wordt er voor gezorgd dat het bedrijf beter vindbaar wordt in veel verschillende zoekmachines. Dit wordt gedaan door middel van het plaatsen van backlinks op veel verschillende manieren.

Een SEO-specialist is gespecialiseerd in het goed toepassen van dit soort technieken. Veel van deze technieken hebben een hoop verschillen en hebben allemaal een andere werking. De grootste verschillen zijn sterkte en kwantiteit. Om hier een voorbeeld van te geven.

Content backlink is een backlink die wordt geplaatst tussen content. COntent is in dit geval vaak een artikel of een blogpost die geschreven wordt. Deze content bestaat meestal uit informatie over jouw product/dienst/bedrijf. Uiteindelijk wordt hier een backlink in verwerkt en wordt deze content op een blogsite geplaatst van de SEO-specialist. Contact links zijn een van en misschien wel de sterkste links die geplaatst kunnen worden. Helaas is de kwantiteit van dit niet heel hoog.

In tegenstelling tot content is een startpagina link een vorm van een backlink die kwantiteit kan opleveren in tegenstelling tot een sterke backlink. Startpagina’s zijn een verzameling van websites op bepaalde themapagina’s. Hier kunnen erg veel verschillende backlinks op geplaatst worden. Omdat het er dus erg veel zijn, en deze sites niet de hoogste autoriteit hebben, is deze backlink niet heel erg sterk en worden puur geplaatst voor kwantiteit.

Extern bloggen

Zoals hierboven vermeld kan bloggen zeer effectief zijn voor een linkprofiel. Zo bestaat er een nog effectievere manier van bloggen. En dat is linkbuilding uitbesteden aan externe bloggers, ook wel de linkbuilding uitbesteden techniek gast publicaties genoemd. Externe bloggers zijn vaak bloggers die door middel van dit werk hun brood verdienen. Omdat de blogsites van een echte blogger vaak betere autoriteit en waardes hebben dan blogsites van een SEO-specialist, is het een nog betere en sterkere manier van backlinks plaatsen.

advertentie
advertentie