Afbeelding
Foto door form PxHere

Ontwikkelingen Bitcoin prijs en interessante crypto exchanges

2 april 2021 om 07:00 Partnercontent

Nu de zomertijd is aangebroken sluiten we het eerste kwartaal van dit jaar af. Een rumoerig jaar, waarin Bitcoin zijn eigen record verpletterde door in februari tegen elke verwachting in keihard naar de 60.000 Amerikaanse Dollar te knallen. Inmiddels is er sprake van een kleine koerscorrectie en heeft Bitcoin ten opzichte van de All Time High een 15% moeten prijsgeven. Desondanks is het vertrouwen in Bitcoin groot.

Naast de Bitcoin prijs zijn er ook wat interessante ontwikkelingen op het vlak van de diverse crypto exchanges. Niet alleen de traditionele crypto exchanges barsten uit hun voegen nu de bull market serieuze vormen aan begint te nemen, ook DeFi initiatieven zoals Uniswap en Pancakeswap kunnen rekenen op fors meer bezoekers en transacties dan ooit tevoren.

Daarnaast beginnen ook steeds meer crypto exchanges met veel aanvullende diensten, zoals crypto lending, staking en creditcards. Hierdoor wordt de crypto-industrie zichtbaar met het jaar meer en meer volwassen en weet het een significante positie in te nemen binnen de oorspronkelijke financiële markt. 

Crypto exchanges op zoek naar diversificatie

Niet alleen het aantal crypto handelaren neemt toe naarmate de Bitcoin prijs steeds hoger wordt en veelvuldiger in het nieuws komt. Ook het aantal crypto exchanges stijgt aanzienlijk. Met name de grotere jongens, zoals Kraken, Binance en Crypto.com zetten daarom sterk in op diversificatie om zo hun marktaandeel veilig te stellen.

De platformen zorgen er op die manier voor dat hun bestaande klanten, veelal crypto traders of HODLers, ook bij hun terecht kunnen voor aanvullende diensten. Wil je graag je crypto op een rekening zetten, zodat je er rente over ontvangt? Dat kan tegenwoordig eenvoudig via staking. Ook het lenen of uitlenen van crypto tegen een vaststaand rentepercentage is gewoon mogelijk. 

Wat te denken van een creditcard die direct is gekoppeld aan je vermogen op een crypto exchange zoals Crypto.com? Natuurlijk erg grappig wanneer je in de ochtend ziet dat je na je aankoop van de avond tevoren ineens meer geld op je creditcard hebt staan dan voordat je de aankoop deed, simpelweg omdat de Bitcoin prijs in de lift is. Zo’n creditcard wil natuurlijk iedereen wel!

Naast creditcards en verschillende diensten zijn de crypto exchanges druk met het uitbreiden van hun crypto portfolio. Meer en meer nieuwe crypto projecten worden uit de grond gestampt en zoeken naargeestig naar een plek om verhandeld te worden. 

Waar de meeste nieuwe projecten zich nog neer moeten leggen bij DeFi platforms als Pancakeswap en Uniswap om verhandeld te kunnen worden, maken de mooiste en beste crypto projecten kans op een heuse listing bij een van de top 10 crypto exchanges. Doorgaans zorgt het nieuws dat een nieuw project wordt opgenomen op een van deze hoog aangeschreven crypto exchanges onmiddellijk voor een sterke koersstijging bij de betreffende crypto.

Op zoek naar een degelijke crypto exchange?

Ben je op zoek naar een degelijke crypto exchange? Dan is het vooral belangrijk dat je het gevoel hebt dat je de crypto exchange volledig kunt vertrouwen. Dat vertrouwen mag uiteraard niet beschaamd worden. Voor een buitenstaander ziet elke crypto exchange er wellicht hetzelfde uit, maar de praktijk is absoluut anders.

Zeker wanneer je nog niet zo ervaren bent in crypto dan is gebruiksgemak en eenvoud naast betrouwbaarheid een belangrijke selectiecriteria. De een vindt het prettig om een nationale crypto exchange zoals Bitvavo te gebruiken, een andere kiest liever voor een internationale variant tegen een wat aantrekkelijkere tariefstelling.

Wij hebben veel informatie uitgewerkt en onderzoek gedaan naar de verschillende crypto exchanges en hun betrouwbaarheid. Wil je zelf crypto kopen en ben je ook onder de indruk van de Bitcoin prijs? Neem dan zeker onze artikelen over de Bitcoin prijs en betrouwbare crypto exchanges eens door!

advertentie
advertentie