Afbeelding
Foto: Pixabay

Er even uit in Zuid-Holland

18 februari 2022 om 08:40 Partnercontent

Niets is leuker dan er een dagje op uit te trekken, helemaal weg van alle dagelijkse realiteit en beslommeringen. En dat hoeft niet altijd ver weg te zijn. Hier in Zuid-Holland hebben we zoveel dingen te zien en te bezoeken dat we je gerust een tijdje zoet kunnen houden. We namen een kijkje in onze eigen provincie en we moeten je eerlijk bekennen, dat we wel even verbaasd waren over het aanbod.

Even kijken wat er zoal te doen valt

Een volledige opsomming geven van alle activiteiten zou ons in dit artikel niet lukken. We kijken wel naar enkele opmerkelijke en minder alledaagse zaken die je hier kunt doen.

Op de e-bike in Gouda

In deze mooie oude stad kun je een snorfiets huren. Het zijn elektrisch aangedreven fietsen, die er uitzien als een stoere Harley Davidson. Je kunt er de stad mee verkennen en je boodschappen op een speciale manier doen of de twaalfhoekige Jeruzalemkapel bezoeken. Je kunt verder ook het Groene Hart intrekken en met je fluisterstille brommer langs de Reeuwijkse Plassen snorren.

Wordt lyrisch in Leiden

Maak een originele stadswandeling door Leiden. Volg een route met niet minder dan 120 muurgedichten die de geschiedenis van de stad vertellen. Er zijn acht verschillende routes die je door de hele stad en zijn bezienswaardigheden voeren. Op de site muurgedichten in Leiden vind je alle informatie.

Je kunt na de wandeling even uitblazen in een van de vele cafeetjes, terwijl je op bet777 de laatste stand van zaken nakijkt over je lopende online weddenschap. Zo kun je tijdens de uitstap zelf nog zien wat je favoriete sportteam er tijdens je wandeling van bakte.

In stijl door de provincie heen

Een dagje toeren met een echte oldtimer! Heb je hier weleens aan gedacht? In het centrum van het Groene Hart, in Hoogblokland en dicht bij Gorinchem heb je Vintage Road Trips. Hier huur je een originele VW Kever, een lelijk eendje een prachtige Porsche 911 of een stoere Ford Mustang Mark I. Je rijdt er weg als de hoofdrolspeler in een Hollywood-klassieker van jaren geleden. Je kunt er tips krijgen voor leuke picknickplekjes, aantrekkelijke routes en nog veel meer.

Een museum voor hippe vogels

Je wilt ook wel eens een museum bezoeken, maar al die oude en nieuwe meesters zijn niet echt aan jou besteed? Wel dan is het Museum RockArt misschien wel wat. Je gaat hier als het ware in een tijdcapsule terug de tijd in. Bijna 75 jaar Nederlandse popgeschiedenis kun je hier herontdekken  in het Hoek van Holland.

Op avontuur in de stad

In Rotterdam kun je ook aan een stadssafari deelnemen. City Safari Rotterdam organiseert wandelingen door de stad die je niet direct op je eentje kan doen. Ze leiden je niet alleen langs de leuke plekjes, maar laten je er ook binnengaan.

Op die manier wordt het een unieke ervaring. Je leert bewoners en uitbaters kennen, en je kunt aan workshops deelnemen. Zelfs je lunch of diner kun je in de route laten verwerken, steeds met het persoonlijke contact van de gasten waar je terecht komt. Let wel, je moet vooraf een afspraak regelen, zo kan het programma aan je wensen worden aangepast.

advertentie
advertentie