Theatergroep De Gemeenschap in Theater Peeriscoop
Theatergroep De Gemeenschap in Theater Peeriscoop Sanne Peper

Grappig en overdonderend toneelstuk in Theater Peeriscoop: Euritmie

28 november 2022 om 19:48 Podiumkunsten

GORINCHEM Het publiek kan dinsdagavond 6 december genieten van een geweldig, grappig en overdonderend toneelstuk in Theater Peeriscoop. Entree bedraagt € 19,50 inclusief twee consumpties. Kassa en foyer zijn vanaf 19.30 uur geopend en kaartjes zijn te bestellen op www.peeriscoop.nl.

In ‘EURITMIE - Op zoek naar bevrijding in Bergen (NH)’ gaat De Gemeenschap op geheel eigen en zeer grappige wijze op zoek naar antwoorden op grote levensvragen.

De Gemeenschap maakt eigenzinnig, actueel theater dat onze cultuur een (lach)spiegel voorhoudt. Verbaal en fysiek, poëtisch en banaal, toegankelijk en queer. En in dit geval wordt er bewogen langs de lijnen der euritmie: een antroposofische danskunst die aan het begin van de vorige eeuw in het hart van het oude Europa is ontwikkeld.

Dendra, Chrissi, Sloes en Siebe Jan: ze willen allemaal werken aan zichzelf. En in het door Hedwig Goorhuis geleide beterlevencentrum Anthropos kan dat. Het draait daar om het vrouwelijk bewustzijn, ook als je een man bent.

De wil om vrij weg te zweven van al het zware is er, maar mensen zijn nu eenmaal mensen en geen vlinders, vogels of sneeuwkristallen – onvermijdelijk blijft alles aardser en zwaarder, kleiner en gewoner dan waarnaar verlangd wordt. Was dit euritmisch midweek-arrangement het geld waard dat het de deelnemers heeft gekost? Kun je in vier dagen een ander worden dan wie je nu eenmaal bent? Valt egocentrisme af te leren? En wat is dat eigenlijk: vrouwelijk?

De Theaterkrant schreef hierover: ,,Slimme satire over spiritueel welzijn. Het spelplezier spat ervan af en dat maakt Euritmie een feestje om naar de kijken.”

Dit belooft wat! Laat u verrassen door deze rasartiesten in een wervelend stuk over de ondraaglijke lichtheid van ons bestaan. Bestel uw kaartjes op www.peeriscoop.nl of via 0183-690022.

Afbeelding
advertentie
advertentie