Afbeelding

Jeugdvoorstelling over Koning Lear in Theater Peeriscoop

4 december 2022 om 15:50 Podiumkunsten

GORINCHEM Joris Lehr speelt zondagmiddag 11 december om 15.00 uur in een geweldige one-man show op een makkelijke en duidelijke manier het verhaal over een koning en zijn drie dochters: Koning Lear. 

In deze voorstelling voor 8 jaar en ouder laat Joris Lehr zijn humor, inlevingsvermogen en mimiek zien, waardoor hij jong en oud betovert. Joris combineert in zijn fysieke speelstijl mime, objectentheater en literatuur. Met alleen een stuk touw, taal en spel spint Joris Lehr een wervelende, geestige en spannende voorstelling. 

Er was eens een koning die drie dochters had. De koning was zo oud dat het hem niet meer lukte om alle kaarsjes van zijn verjaardagstaart uit te blazen. Hij besloot om zijn rijk over zijn drie dochters te verdelen. Welke dochter hield het meest van hem? En welke dochter kreeg welk deel van zijn rijk? Maar spraken de dochters oprecht?

Dit beroemde verhaal van William Shakespeare over waarheid en verzoening wordt nu verteld door de nar van de koning. De dwaas die als enige de waarheid spreekt. De clown die grappen bleef maken, ook toen de koning alles kwijt was. En zelfs op een armzalig hutje op de hei, als de koning ook zijn verstand dreigt te verliezen, blijkt lachen het beste medicijn. Er gloort weer hoop voor Koning Lear en zijn rijk.

Bezorg (klein)kinderen een onvergetelijke belevenis en neem ze mee naar deze geweldige voorstelling. Entree bedraagt 10 euro inclusief ranja en wat lekkers. De voorstelling begint om 15.00 uur en de foyer is vanaf 14.00 uur geopend. Kaarten bestellen kan via 0183 - 69 00 22 of www.peeriscoop.nl

advertentie
advertentie