Blijde gezichten op de verkiezingsavond bij Gorcum Actief
Blijde gezichten op de verkiezingsavond bij Gorcum Actief Gorcum Actief

Gorcum Actief ontzettend blij met groei van één naar twee zetels

21 maart 2022 om 13:15 Politiek

GORINCHEM Bij de gemeenteraadsverkiezingen wist Gorcum Actief als enige lokale partij een extra zetel te bemachtigen. ,,We zijn ontzettend blij met dit verkiezingsresultaat,” zegt Everdien Hamann van Gorcum Actief lachend. De kleine actieve partij in de Gorcumse gemeenteraad is gegroeid van één naar twee zetels. 

Gorcum Actief passeert in de ranglijst de andere tweemansfracties qua stemmenaantal. ,,We hebben ons verdubbeld en daarmee zijn onze acties en inspanningen beloond. Daar zijn we heel dankbaar voor”, zo laat Hamann weten.

Duo-lijsttrekker Björn Bahlmann die overstapte van Stadsbelang naar Gorcum Actief vult daarbij aan. ,,Gorcum Actief heeft altijd vanuit de mensen in de stad naar het stadhuis gewerkt. Zo zullen wij de komende vier jaar de mensen in de stad blijven opzoeken en zichtbaar zijn.” De partij ging met nieuw elan de verkiezingen in met veel nieuwe en jonge mensen op de lijst. ,,Dankzij de inzet van al onze mensen en een duidelijk verkiezingsitem, namelijk de windturbines, hebben we dit goede resultaat gekregen. We zijn als nieuwe groep enorm gegroeid en die vibe houden we erin”. Gorcum Actief was van meet af aan tegenstander van de zoekgebieden voor grote windturbines op Avelingen. 

Gorcum Actief is acht jaar geleden opgericht door Everdien Hamann en een groepje medestanders, in 2014 behaalde de partij ook twee zetels. Bij de vorige verkiezingen verloor de lokale partij een zetel. ,,Ons werk vertaalt zich nu naar groei. Dat smaakt natuurlijk naar meer.”

advertentie
advertentie