Afbeelding
Fotografie Studio Ziezo

Nieuwe raad van Gorinchem digitaal geïnstalleerd

30 maart 2022 om 22:54 Politiek

GORINCHEM  De nieuwe gemeenteraad van Gorinchem is woensdagavond via een Teams vergadering geïnstalleerd. Doordat burgemeester Reinie Melissant corona opliep, kon de installatie niet live plaatsvinden. Het afscheid van de raad was vorige week wel op het stadhuis.

Wettelijke regels schrijven voor dat de installatie van de gemeenteraadsleden altijd door een burgemeester wordt gedaan. Hoewel de burgemeester positief getest werd op corona, was zij niet te ziek om de installatie te verzorgen. Omdat een vergadering niet deels live en deels online kan plaatsvinden, werd besloten tot installatie via MS Teams. Via de beelduitzending was te zien dat veel raadsleden wel in het stadhuis waren. Veel leden  had een apart hoekje opgezocht in het stadhuis. Na de beëdiging gingen zij gezamenlijk op de foto.

Naast de installatie van de raadsleden is Jack Oostrum benoemd tot tijdelijk waarnemend voorzitter. In de nieuwe raad hebben tien vrouwen zitting. Dit zijn Eva Dansen, Dieuwertje Stevens, Janneke Oversteeg, Paulien de Groot, Everdien Hamann, Willemijn Paans, Attie Mager, Gulsen Metz, Wendy Alba Heijdenrijk  en Laura Pellikaan.  


De volledige samenstelling van de nieuwe raad - Gemeente Gorinchem

De nieuwe gemeenteraad
Burgemeester Melissant neemt de belofte af bij Wendy Alba Heijdenrijk
advertentie
advertentie