De gemeenteraad mag voor de tweedaagse heisessie zwemkleding meenemen
De gemeenteraad mag voor de tweedaagse heisessie zwemkleding meenemen Een nieuwe bikini kopen

Gemeenteraad in bikini en zwemshort de hei op

5 mei 2022 om 09:39 Politiek

GORINCHEM De nieuwe gemeenteraad gaat op 13 en 14 mei de hei op. Ze doet dat in herberg de Lingehoeve in Oosterwijk. De tweedaagse wordt vrijdag afgesloten met een diner en zaterdag met een verrassing.

De Tweedaagse heisessie is een deel van het ontwikkelprogramma en is bedoeld voor raadsleden, de voorzitter en de griffie. Collegeleden, ambtenaren en externen komen op uitnodiging. Tijdens de twee dagen wordt aandacht besteed aan voorschriften, verwachtingen, verkeer en vaardigheden. Daarbij komen vragen aan bod over macht en tegenmacht en wat moet je doen om een goed raadslid te zijn.

In de uitnodiging wordt de raadsleden voorgehouden dat ze zich niet hoeven voor te bereiden op de tweedaagse. Wel over wat ze mee moeten nemen. Hun Ipad èn zwemkleding! Uh, zwemkleding? Neemt Everdien Hamann haar bikini mee? Pakt de burgemeester haar zwempak in? En Pierre Schefferlie zijn zwemshort? En waar gaan de raadsleden dan een duik nemen? In de Linge? Misschien kunnen ze na afloop een paar foto’s sturen naar de redactie van de Stad Gorinchem? Raadslid Dicky van Veen laat weten een hekel aan zwemmen te hebben. ,,Misschien wel sauna? zo oppert hij. 

advertentie
advertentie