Afbeelding
Edward Lich/Pixabay

100 uur werkstraf en voorwaardelijke jeugddetentie voor verdachten mishandeling in Gijs van Andelpark

11 maart 2020 om 14:14 Rechtbank

GOIRNCHEM Het OM in Rotterdam heeft dinsdag werkstraffen tot 100 uur geëist tegen twee verdachten van 16 jaar en een verdachte van 15 jaar voor hun aandeel in de mishandelingen van leeftijdgenoten in het Gijs van Andelpark in Gorinchem november vorig jaar. Daarnaast heeft het OM tegen alle drie de jongens ook (deels) voorwaardelijke jeugddetentie geëist met een proeftijd van twee jaar.

Omdat er sprake is geweest van drie jongens die in groepsverband hebben gehandeld, heeft de officier van justitie de rechter ook gevraagd contactverboden op te leggen aan de jongens. Als de rechter dat toewijst mogen de drie jongen onderling geen contact meer met elkaar opnemen. Vanwege het geweld dat is gebruikt door deze jongeren, is besloten hen voor poging doodslag te vervolgen.

Het OM verwijt de jongens dat zij het grootste aandeel gehad in het toegepaste geweld in het Gijs van Andelpark. Gelet op hun leeftijd is er een fikse voorwaardelijke straf geëist om ze te doordringen van de ernst van de mishandeling en daarnaast nog een stevige werkstraf. Goed om hierbij op te merken is dat zij na aanhouding ook al een tijd vast hebben gezeten.

advertentie
advertentie