Afbeelding
Waterschap Rivierenland

Wandelpaden Peulensluis weer deels open

14 juli 2020 om 13:56 Recreatie

GORINCHEM Sinds maandag 13 juli mogen voetgangers ook weer gedeeltelijk gebruik maken van het wandelpad aan de bedieningszijde (Gorinchemse kant) langs de Peulensluis. Dit pad is alleen open buiten de bedieningstijden van de sluis. Het wandelpad aan de andere zijde is al langere tijd geopend. De paden waren vanwege de coronacrisis afgesloten.

Het pad aan de Gorinchemse kant is afgesloten van:

Maandag tot en met donderdag van 09.00 tot 12.00 uur en 13.00 tot 18.00 uur, vrijdag tot en met zondag van 08.00 tot 12.00 uur en 13.00 tot 21.00 uur

De Peulensluis verbindt de Giessen met de Merwede. De wandelpaden langs de sluis worden veel gebruikt om vanuit het dorp naar de rivier te lopen. Het bedieningspaneel van de sluis ligt aan een van de paden. Dit betekent dat de sluiswachter risico loopt. Dit is de reden dat het wandelpad aan deze zijde tijdens bedieningstijden van de sluis afgesloten blijft.

De afsluiting is met borden bekendgemaakt, ook in de aanlooproutes langs de snelweg en uit de woonwijk. Wandelaars kunnen de Merwede ook bereiken via de Peulenstraat-Zuid in Hardinxveld en de Rivierdijk in Sliedrecht.

advertentie
advertentie