Afbeelding
Uitgeverij Benjaminse

Gratis fietsgidsen voor Gorinchem en omgeving

20 juli 2020 om 17:38 Recreatie

GORINCHEM Er is sinds vrijdag een nieuwe fietsgids voor de Alblasserwaard en omgeving. Het cartografisch bureau Carto Studio en de uitgever voor internationale fietsgidsen Benjaminse Uitgeverij hebben samen een project gerealiseerd voor fietsgidsen onder de titel 'Fietsen door Oud Holland'. De gids is een cadeau voor iedereen die tijdens deze coronatijden heeft moeten inleveren en wordt dus gratis aangeboden door de uitgeverij. 

Rienk Zijlstra, uit Noordeloos, en werkzaam voor Carto Studio, heeft daarbij de hele Alblasserwaard, Vijfheerenlanden en de westelijke Betuwe voor zijn rekening genomen. Het is een uitgebreide gids geworden van 75 pagina's die het hele netwerk aan fietsroutes tussen Utrecht, Dordrecht en Den Bosch weergeeft. De meeste routes zijn knooppuntroutes, maar uit eigen ervaring zijn daar nog een paar mooie routes aan toegevoegd. 

De fietsreiziger wordt meegenomen op een reis door tijd en ruimte waarbij een aardig aantal oude ansichtkaarten vroegere tijden oproepen. De 24 detailkaarten, aangevuld met 10 stadskaarten, laten niet alleen alle weggetjes zien, maar geven ook de voorzieningen langs de routes weer, van terrasjes voor de koffie, tot en met alle boerderijwinkels, waar de lekkere streekproducten kunnen worden gekocht. Ook alle fietsenmakers staan vermeld, zowel op de kaart als achterin de gids.

De gidsen zijn terug te vinden op: https://www.cyclingeurope.nl/routes/oudholland/index.php

Afbeelding
advertentie
advertentie