Op een zeer sfeervol Loevestein is tijdens de kerstvakantie van alles te doen!
Op een zeer sfeervol Loevestein is tijdens de kerstvakantie van alles te doen! © Marcel Köppen fotografie

Sfeervolle kerstvakantie vol verhalen op Loevestein

7 december 2022 om 15:55 Recreatie

GORINCHEM Een kasteel in sfeervolle kerststemming, dat is Loevestein deze kerstvakantie. Duizenden fonkelende lichtjes, een mooi gedekte bankettafel, warme chocolademelk en natuurlijk heel veel kerstverhalen. In de geschiedenis van dit stoere kasteel zijn er genoeg echte verhalen te vinden, zoals die over ridder Dirc Loef van Horne. Hoe bracht hij zijn avonden het liefst door? Hij zat in elk geval niet braaf met een boek voor de haard kunnen we je verklappen. 

In de grote zael van het kasteel staan drie mooi gedekte tafels, elke uit een andere eeuw, en elk met een eigen verhaal. Enthousiaste museumgidsen vertellen je hoe er in de tijd van ridder Dirc en Hugo de Groot kerst gevierd werd. En wist je dat fortwachtersechtpaar Schanstra in de Eerste Wereldoorlog maar liefst honderden gasten op bezoek kreeg tijdens Kerst? Wie waren dat, en wat stond er op het menu? Naast het vakantieverhaal zijn er dagelijks oudhollandse spellen en kun je je kerstwens schrijven voor in de grote kerstboom op de binnenplaats. Verder is er regelmatig live kerstmuziek en zijn er rondleidingen. Deze vakantie kun je ook de tentoonstellingen “Denkend aan water” en “400 jaar Hugo de Groot” bezoeken.

KAARSVERLICHTE RONDLEIDINGEN

De kaarsverlichte rondleidingen van 27 en 28 december en 3 en 4 zijn een origineel en bijzonder cadeau voor onder de boom. Verras je geliefde, bedank je ouders of neem je kinderen mee tijdens deze onvergetelijke belevenis. Er is een ontvangst met warme chocomel bij een knisperend vuurtje met live kerstmuziek. Daarna geniet je van een stamppotbuffet en dan word je rondgeleid door het kasteel dat speciaal voor deze avond verlicht wordt met honderden kaarsen. Reserveren via de website is noodzakelijk.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Kerstvakantie op Loevestein duurt t/m 8 januari. Het museum is dagelijks open van 10:00 – 17:00 uur. Gesloten op 1e Kerstdag, Oudejaarsdag en Nieuwjaarsdag. https://www.slotloevestein.nl/agenda/kerstvakantie/

advertentie
advertentie