Inhaalrace komt te laat voor GKVEnomics

23 september 2018 om 18:08 Sport/sport

GORINCHEM Na een slechte eerste helft, en een 14 - 8 achterstand tegen Valto in de Lier, vocht GKVEnomics zich zaterdag 22 september knap terug naar 15 -14 maar kwam tijd tekort voor de definitieve mokerslag.

In de eerste helft werden de Gorcumse korfballers, in moeilijke weersomstandigheden, afgetroefd op felheid / veel beweging en acties door de thuisploeg die duidelijk liet zien er alles aan te doen dit duel om de laatste plaats te verlaten winnend af te sluiten.De GKVEnomics leek zich daar niet van doordrongen. De aanvallen verliepen meestal in een laag tempo werden opgezet, zelden leidend tot een verrassende actie en wel regelmatig snel balverlies.
Dit resulteerde in een 6 - 2 achterstand in 8 minuten. Nienke van der Weijden en Mats den Besten uit en wegtrekbal na een actie van Niek van der Weijden bracht de stand op 7- 4. Valto bleef gevaarlijk en hield de marge bij de vakwissels op 4 punten ondanks treffers van Kevin van Beest uit een vrije bal, en Niek van der Weijden van afstand.
Ruststand 11 - 7.
Na rust scoorde Nienke van der Weijden direct uit afvang een een mooie one hander 11- 8. De thuisploeg bleef de bovenliggende partij en liep uit naar 14 - 8.
Trainer Niels Mastijn paste een dubbele wissel toe om het tij te keren. Niels Huisman en Panagos Iliadis kwamen in het veld voor Kevin van Best en Ferry Gruiters en kort daarop Martine Wesdijk voor Suzanne Kuipers. GKVEnomics toonde direct meer vechtlust en zette energiek de achtervolging in. Na het missen van een stip door de Gorcumse formatie werd het via Niels Huisman onder de korf; Martine Wesdijk achter de korf en Niek van der Weijden van afstand 15 - 11 met nog 7 minuten te gaan. Suzanne Kuipers teruggewisseld voor Maren den Besten. Twee voltreffersvan Niels Huisman achter de korf in 1 minuut bracht de spanning 4 minuten voor tijd volledig terug. 15 - 13 Na een overtreding bij een doorbraak van Niek van der Weijden scoorde Mats den Besten uit een strafworp 15 - 14 met nog 2 minuten te gaan.Een vrije bal werd door de Gorcummers gemist. Valto scoorde in de slotseconde 16 -14. GKVEnomics is nu rode lantarendrager en moet zaterdag de bakens verzeten in de thuiswedstrijd tegen Oranje Wit. Aanvang 15.30 uur.