GKV Enomics wint streekderby

7 oktober 2018 om 19:26 Sport/sport

GORINCHEM Zaterdag een mooie overwinning en prima teamprestatie van GKV Enomics met 16 - 21 in het degradatieduel uit tegen streekgenoot Vriendenschaar uit H'veld-G'dam, na een 8 - 11 ruststand. De Gorinchemse korfballers laten door deze overwinning Vriendenschaar op de ranglijst achter zich.

Met een zeer verdienstelijk spelende Martine Wesdijk in de ploeg voor Maren den Besten (enkelblessure) en zonder Ferry Gruijters (zwaar gekneusde vinger) wisten beide ploegen onder ideale weersomstandigheden direct de korf gemakkelijk te vinden. GKV Enomics was daarbij direct de betere ploeg; door een behoorlijk tempo te spelen, secuur op zoek naar goede kansen met een goed verzorgde afvang.

Bij 2 - 2 brachten Ismay Bussing, Kevin van Beest en Niels Huisman van afstand GKV Enomics op een 2 - 5 voorsprong. Kevin van Beest, die met geweldige steun en samenspel van zijn vakgenoten en ook veel beweging van hemzelf, zijn spitsenrol prima vervulde, zorgde met een dubbelscore voor 3 - 7 na 10 minuten spelen.
Na een slim benutte korte kans van Niek van der Weijden 4 - 8, kwam de thuisploeg terug tot 7 - 8 via drie afstandsschoten. Suzanne Kuipers van halve afstand en Mats den Besten via een stip zorgden voor 7 - 10. Een knullig weggegeven strafworp 8 -10, maar Suzanne Kuipers uit een vrije bal betekende 8 -11 bij rust.

Na de pauze een sterk fase van het Gorcumse achttal met rake treffers van Nienke van der Weijden en Ismay Bussing en een dubbelscore van de trefzekere Niels Huisman zorgden voor 10 - 17 met nog 14 minuten op de klok. Vriendenschaar schroefde het tempo op en de GKV verdediging liet steken vallen waardoor binnen 5 minuten Vriendenschaar terugkwam tot op 3 punten 14 - 17. Niels Huisman van afstand bracht direct de marge op 4 punten, 14 - 18 met nog 14 minuten te gaan. Daarna deed de GKV aanval van Kevin van Beest, Mats den Besten, Ismay Bussing en Martine Wesdijk wat het moest doen; lange aanvallen spelen wat weliswaar eerst geen doelpunten opleverde maar de thuisploeg uit het ritme haalde.

Na 7 minuten was het eerst Mats den Besten van afstand en 2 minuten later Kevin van Beest van afstand die het pleit beslechtten 14 - 20. Eindstand 16 - 21.
Komende zaterdag op Molenvliet om 15.30 uur weer een streekderby tegen HKC 1 uit Boven Hardinxveld, dat na een kwakkelend begin op stoom komt. .