GKVEnomics start flitsend

25 november 2018 om 20:34 Sport/sport

GORINCHEM Zaterdag in een goed bezette Van Rappardhal bij de start van de zaalkompetitie een overtuigende  24 – 17 overwinning tegen KCR, na een 15 – 9 ruststand.

GKVEnomics, met Martine  Dekker – Wesdijk en de van een vingerblessure herstelde Ferry Gruiters in de basis, kende een bliksemstart en nam direct een 5 – 1 voorsprong dankzij tweemaal Kevin van Beest van afstand , Niek van der Weijden achter de korf en Mats den Besten via een strafworp en van afstand. KCR kwam beter in de wedstrijd en op 6 – 4, maar Niek van der Weijden van afstand  en Mats den Besten van afstand vergrootten de marge weer naar 4 punten. 8 – 4 10 minuten voor rust. Met scorend,  de zich goed vrijspelende spits Kevin van Beest en de op alle fronten aanvallend gevaarlijke  Mats den Besten in de hoofdrol, goed gesteund en aangespeeld door de medespelers, liep GKVEnomics met flitsend korfbal verder weg naar 14 – 7. Ruststand 15 – 9.

In de  tweede helft kwam KCR  terug mede door verdedigend wat omzettingen en wat fouten in de Gorcumse verdediging  15 – 12.

De Gorcummers pakte het goede spel weer op en waren aanvallend in control door een goed verzorgde afvang.  Wederom Mats den Besten tweemaal en Kevin van Beest  zorgden voor een 18  - 12 voorsprong. Nog een keer wist KCR de achterstand terug te brengen tot 3 punten 19 – 16. Daarna nam GKVEnomics defintief het heft in handen en met Thom van Nugteren verdedigend tegen de beste spits van KCR werd de voorsprong uitgebouwd.

Mats den Besten uit een strafworp, na een overtreding bij zijn doorbraak, Ferry Gruiters, wederom tweemaal Kevin van Beest en Nienke van der Weijden zorgden voor een mooi slotakkoord en een ruime zege 24 – 17.

Zaterdag om 19.45 u voor GKVEnomics  de uitwedstrijd in Maartensdijk  tegen Tweemaal Zes,  vorig jaar uit de hoofdklasse gedegradeerd.