GKV Enomics pakt opnieuw winst

2 december 2018 om 10:37 Sport/sport

GORINCHEM In het Utrechtse Maartensdijk wist GKV Enomics opnieuw de volle buit te pakken. Na de knappe winst op KCR vorige week, werd deze week ook Tweemaal Zes aan de zegekar gebonden.

Het affiche beloofde al een spannende wedstrijd. GKV Enomics was de competitie goed gestart, Tweemaal Zes verloor met 1 punt verschil, en was dus gebrand op revanche. De Maartensdijkse equipe wil graag spelen om het kampioenschap, en zag in GKV Enomics de ideale kans om het vertrouwen weer wat op te krikken.

Coach Niels Mastijn stuurde dezelfde acht spelers het veld in, en binnen 2 minuten was er via Kevin van Beest (schot) en Martine Dekker-Wesdijk (korte kans) al een 2-0 voorsprong gepakt. Tweemaal Zes deed nog even wat terug, maar via Mats den Besten van afstand en opnieuw Van Beest stond er na 3 minuten een 1-4 stand op de borden. GKV Enomics denderde door, en gaf Tweemaal Zes geen kans om aan te sluiten. Over alle schijven was de Gorcumse ploeg gevaarlijk, waar in het eerste bedrijf vooral Mats den Besten (6 goals) en Kevin van Beest (5) opvielen. In de slotseconden bepaalde van Beest met een mooi schot de ruststand op 11-18 in het voordeel van de oranjehemden.

De rust werd door de Gorcumers goed verteerd, want binnen 2 minuten werd de stand door een kans van Martine Dekker-Wesdijk en een schot van Niek van der Weijden 11-20. Daarna volgde een wat moeizamere fase, waar Tweemaal Zes steeds een beetje dichterbij kwam. Na 10 minuten in de 2e helft was de stand dan ook 20-23, waarbij de Gorcumse doelpunten door Maren den Besten, Kevin van Beest en Nienke van der Weijden gemaakt werden. Op dat moment rechtte het achttal van Niels Mastijn de rug, en liet het de Maartensdijkers niet meer dichterbij komen. Opnieuw 10 minuten later stond er alweer een comfortabele 21-29 stand op de borden, en was het publiek in de ooit zo kolkende hal helemaal stil. Het slotakkoord was voor Ferry Gruiters, die met een strafworp de eindstand op 23-30 bracht.

Door deze overwinning nestelt GKV Enomics zich aan de kop van de overgangsklasse, en is als enige ploeg nog zonder puntverlies. Volgende week wacht er opnieuw een uitwedstrijd naar het Leidse Pernix, een ploeg waar de Gorcumers het traditioneel lastig tegen hebben, maar waar nu in ieder geval met veel vertrouwen naar af kan worden gereisd.