wim den besten

GKV Enomics zet goede stap in strijd tegen degradatie

26 mei 2019 om 20:53 Sport

GORINCHEM Een prima en broodnodige overwinning zaterdag voor de Gorkumse korfballers thuis op Molenvliet tegen Vriendenschaar met 15 – 13. De punten zijn hard nodig, wil het achttal van Niels Mastijn zich handhaven in de overgangsklasse.

Met een verdienstelijk spelende Kim op de plaats van de nog zieke Nienke, ging de wedstrijd in de eerste 10 minuten gelijk op en met 2 afstandsschoten van Kevin en 1 van Niek was de stand 3 –3. Vriendenschaar werd aanvallend sterker en kwam daarna snel met schoten van afstand 3 – 5 voor.

Ook na de vak wissel was Vriendenschaar de betere ploeg die regelmatig 4 tot 5 kansen uit de aanval wist te creëren terwijl het bij GKV vaak tot 1 schots aanvallen beperkt bleef. De verdediging hield 10 minuten stand maar in de 23e en 27e minuut scoorde Vriendenschaar en liep uit naar 3 – 7. Bij 4 – 8 scoorde Kevin 5 – 8. Vriendenschaar direct op 5 – 9. Met nog twee minuten te gaan wisten Niek van afstand en daarna de goed spelende Kim, door een treffer onder de korf, de achterstand bij het rustsignaal tot 7 – 9 te verkleinen.

Na de rust met Thom voor Kevin en de sterk in de rebound spelende Panágos op de plaats van Ferry trok ons eerste het initiatief naar zich toe en kreeg een boost dankzij twee treffers van Ismay in de eerste twee minuten 9 – 9.

Drie minuten later werd de bijzonder gedreven spelende Niek bij een actie getorpedeerd, resulterend in een gele kaart voor zijn tegenstander en een strafworp die verzilverd werd door Mats 10 – 9. Een minuut later, in de 5e minuut was het weer raak, dankzij een afstandsschot van Mats 11 – 9. De GKV aanval stokte en Vriendenschaar scoorde 11 – 10. Gelukkig stond de verdediging goed en maakte geen fouten. Kevin weer terug in het veld scoorde uiteindelijk de belangrijke 12 - 10 in de 17e minuut.

Mats, de man of the match, scoorde vervolgens tweemaal achtereen met fraaie korte kansen uit sprong en tilde de stand naar 14 – 10, met nog 9 minuten te gaan.

Vriendenschaar zette nog een keer aan en kwam terug tot 14 – 12 met nog 3 minuten te gaan. Mats scoorde, na in de mangel te zijn genomen door twee heren bij een doorbraak, de beslissende strafworp 15 – 12. Eindstand 15 – 13.

Met nog maar 2 wedstrijden te gaan, staat er zaterdag een lastige uitwedstrijd op het programma voor de Gorkummers. HKC uit Hardinxveld, keurig op de 3de plek, zal dan de tegenstander zijn. Om alles in eigen hand te houden en zich veilig te spelen, moeten de oranje zwarten winnen. Twee weken later, op zaterdag 15 juni, speelt GKV haar laatste wedstrijd, thuis tegen Merwede uit Sliedrecht.