wim den besten

GKV Enomics handhaaft zich in Overgangsklasse

3 juni 2019 om 08:51 Sport

GORINCHEM Voor GKV Enomics stond afgelopen zaterdag weer een belangrijk duel op het programma. Na de overwinning op naaste concurrent Vriendenschaar vorige week mocht de ploeg het nu opnemen tegen die andere ploeg uit Hardinxveld-Giessendam, HKC, de ploeg van oud-GKV'er Eliza Roest. HKC, dat in de zaal kampioen werd en het met de nodige versterkingen vanuit meervoudig landskampioen PKC/SWKGroep volgend jaar in de Hoofdklasse mag proberen, speelt op het veld nergens meer om. Gezien de extreem warme omstandigheden was daar voor GKV Enomics dus wel de mogelijkheid om het op inzet te winnen.

Zeker in de eerste helft beïnvloedden de omstandigheden de wedstrijd. Heel goed werd er niet verdedigt, maar door matige afronding aan beide kanten bleef de stand relatief lang 0-0. Na vijf minuten opende Kevin van Beest met een schitterende one-hander de score, die hij de aanval erna verdubbelde met een vrije bal. Vervolgens twee doelpunten van Mats den Besten betekenden na tien minuten een 0-4 tussenstand. Dat HKC nergens om speelde was wel duidelijk, maar aan de wil lag het niet. GKV Enomics had in deze fase de verdediging als een huis staan.

Via 1-6 kwam HKC dan eindelijk in de wedstrijd. Nu was het GKV Enomics dat een strafworp en verschillende makkelijke kansen miste, terwijl aan de HKC-kant de dames 5 afstandsschoten op rij maakten. Ferry Gruijters wist voor rust nog wel een mentale tik uit te delen door 6-7 binnen te schieten. Hij deed zijn kunststukje nog eens over in de eerste minuut van de tweede helft, door zijn derde afstandsschot binnen te schieten. Hierna werd het ook voor de scheidsrechter wat ingewikkelder, die zichtbaar minder controle kreeg op de wedstrijd, en vreemde strafworpen en kaarten uitdeelde. Op 12-10 leek HKC het heft in handen te nemen, maar via Mats en Maren den Besten kwam GKV Enomics weer langszij. Twee minuten voor tijd schoot Kevin van Beest de gelijkmaker vanaf de zijlijn binnen, en een aanval later was het nota bene invaller Kim van Meeteren die met een doorloopbal de wedstrijd besliste. Een schitterend einde voor de Gorinchemmers, die zich hiermee handhaven in hun zware overgangsklasse poule.

Doelpuntenmakers GKV Enomics: Mats den Besten 5, Kevin van Beest 5, Ferry Gruijters 3, Maren den Besten 2, Kim van Meeteren 1.