Rachel den Boer fotografie

GKV Enomics sluit af met overwinning op streekgenoot Merwede

16 juni 2019 om 17:56 Sport

GORINCHEM In de laatste wedstrijd van de veldcompetitie behaalde GKV Enomics een 22 - 18 overwinning op Molenvliet in de streekderby tegen Merwede/Multiplaat. Voor de ploeg uit Sliedrecht betekent dit resultaat degradatie naar de eerste klas.

Op deze feestdag met reünie ter gelegenheid van het 90 jaar bestaan, zagen de talrijke toeschouwers waaronder talrijke oud-leden een boeiende wedstrijd, waarin de Gorinchemse korfballers praktisch de hele wedstrijd de bovenliggende partij was.
Met Kevin van Beest en Mats den Besten in ieder vak als gemakkelijk scorende spitsen was het de GKV Enomics dat gemakkelijk een een 11 - 5 voorsprong opbouwde. Ruststand 11 - 7.

Na rust trok Merwede het initiatief naar zich toe, geholpen door slordig spel in de GKV aanval. De Mewedianen kwamen terug tot op één punt 14 - 13.
Met wissel Panagos in de ploeg werd het tij gekeerd en werd door beide genoemde spitsen de stand getild naar 18 - 15 met nog 10 minuten te gaan. Merwede geloofde niet meer in een ommekeer en werd de einduitslag uiteindelijk 22- 18.

Een minuut voor tijd een publiekswissel voor Martine Dekker die vanwege zwangerschap even een time out neemt. GKV Enomics eindigt hiermee in de veldcompetitie op een vijfde plaats. Na afloop nam de selectie afscheid van trainer-coach Niels Mastijn die na drie mooie jaren Deetos Dordrecht gaat trainen. Tekenend voor de goede sfeer is dat de gehele selectie van het eerste en tweede in tact blijft. Alle GKV'ers stortten zich daarna in het geweldige feestgebeuren van GKV90.