GKV Enomics zakt door het ijs tegen Swift

11 februari 2018 om 16:52 Sport/sport

GORINCHEM In het rechtstreekse korfbalduel om de eerste plaats werd GKVEnomics zaterdag in Middelburg, na een gelijk opgaande eerste helft, met 20 -17 ruststand, in de tweede helft door Swift weggespeeld en leed een uitzonderlijk grote nederlaag met 34 - 22.

Met een goed spelende Ferry Gruitersin de basis, was de eerste helft van beide ploegen bijzonder attractief met een hoog scoringspercentage. Met zeer gemakkelijk scorende spitsen en een vrije ballen specialiste aan de zijde van Swift liep de ploeg uit Middelburg in 8 minuten uit naar 9 - 5. Bij 12 - 7 kwam GKVEnomics goed terug via een knappe one hander van Nienke van der Weijden , een vrije bal van Kevin van Beest en een strafworp benut door Mats den Besten na een overtreding bij een doorbraak. 12- 10.

Swift sterspeler Gillissen tilde de score naar 16 - 11, maar Caitlin met een treffer van halve afstand en een jump schot van Mats den Besten zorgden voor 17 -13. Na een dubbelscore van Nienke van der Weijden stond het Gorcumse team weer op 2 punten 17 - 15 met nog 5 minuten te gaan. Bij Swift liep het even wat minder en via een doorloopbal van Niek van der Weijden werd het 18 -17 met nog 3 minuten op de klok. Twee verdedigingsfouten leverden Swift een strafworp en vrije bal op die beide werden verzilverd zodat de thuisploeg toch met een 20 - 17 voorsprong ging rusten. Nienke van de Weijden was met 6 doelpunten van cruciaal belang in de eerste helft om de Middelburgers bij de benen. Na rust een onherkenbaar GKVEnomics. Slechte aanvallen en weinig rebound. Swift liep in 7 minuten gemakkelijk uit naar 23 - 18.

Het Gorcumse achttal verloor compleet het geloof in eigen kunnen en Swift, de ploeg in de flow, bleef gemakkelijk scoren. Wissels aan Gorcumse kant konden dit keer het tij niet keren. Eerst bij de stand 29 - 18 kon Niels Huisman een keer tegen scoren. Swift tilde uiteindelijk de stand naar 34 - 22. Jaleesa Claver raakte in de laatste minuut geblesseerd aan haar enkel.
Voor GKVEnomics zijn de kansen nagenoeg verkeken.

Zaterdag thuis om 19.30 uur thuis in de Van Rappardhal tegen het taaie KCR in Ridderkerk moet het Gorcumse standaardteam eerst proberen zich te herstellen van deze zware afstraffing. Uit werd het een 21 - 23 overwinning. KCR, dat nog niet geheel veilig is, zal zich niet snel gewonnen geven.

Doel puntenmakers: Nienke van der Weijden 7 Mats den Besten 5 Ferry Gruijters 3 Kevin van Beest 2 Niels Huisman 2 Caitlin Weedage 1 Jaleesa Claver 1 Niek van der Weijden1.