CFM/Transito 1 krijgt deksel op de neus in eerste thuiswedstrijd

21 september 2014 om 00:00 Sport

In de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen moest CFM/Transito 1 een moeilijke klus zien te klaren tegen DZV/De Biggelaar 1. Vorig seizoen verloren de Werkendammers zowel uit als thuis van de traditioneel sterk zaalvoetballende Bosschenaren. CFM begon sterk en kwam in de eerste helft op een 2-0 voorsprong door doelpunten van Han Bok en Gerben Vos. Vervolgens had CFM het betere van het spel en de grotere kansen, maar liet het zich geheel onnodig verrassen door de sterk counterende gasten uit Den Bosch. De gasten kwamen in de tweede helft op een 4-2 voorsprong en de aansluitingstreffer van CFM'er Corné van Rosmalen kwam te laat om het nog spannend te maken. Na de 3-2 nederlaag bij Jogadores CF 1 dus opnieuw een nipt verlies voor CFM/Transito 1. Volgende week vrijdag kunnen de Werkendammers in eigen huis laten zien dat ze wel degelijk thuis horen in de Topklasse. Om 21:00 uur is in sporthal De Crosser het gepromoveerde Troy/IDEAL Car Rent 1 de tegenstander.

Ook het tweede team van de Werkendammers ging nipt onderuit. Net als de hoofdmacht vorige week, verloor het in Gorinchem met 3-2 van Jogadores CF 2. Na een 2-0 achterstand schoten Erik Blokland en Peter Hoogendoorn CFM 2 op gelijke hoogte, maar in de slotseconden scoorden de Gorinchemmers uit een van richting veranderde vrije trap en ging de thuisploeg alsnog met de drie punten aan de haal. CFM/Transito 2 wacht daarmee ook nog op haar eerste overwinning. Volgende week krijgt het hiervoor de volgende kans, uit bij het Papendrechtse Eteha 2.