GJS hard onderuit

21 september 2014 om 00:00 Sport

DALEM- Een week eerder, GJS won toen met uitstekend voetbal met 5-0 van het Eethense GDC, waakte Cees Lagendijk nog voor te grote euforie binnen zijn team. ,,Wij zullen heus nog wel een wedstrijd krijgen waarin het tegenzit", waren zijn wijze woorden. Zaterdag werden die woorden, hoogstwaarschijnlijk tegen de zin van de Gorcumse coach in, waarheid. Lagendijk zag zijn manschappen in Houten met 4-1 onderuit gaan.

De tegenstander van dienst, FC Delta Sports, had niets aan het toeval overgelaten en had een week eerder een wedstrijdanalyse gemaakt van het duel GJS - GDC. De Dalemers kregen toen uit Houten het predicaat 'prima' mee zodat de thuisploeg gewaarschuwd was. Op sportpark De Kruisboog gaven beide nog ongeslagen ploegen elkaar tijdens het eerste bedrijf weinig toe. De eerste kans viel na tien minuten te noteren toen Berend Bram Heien met een strak schot van zeker 20 meter de kwaliteiten van de Dalemse sluitpost Angelo Perini testte. Ook de bezoekers kregen kansen. Zo waren Louis Damen en Kevin Gruiters dicht bij een treffer. Na een 0-0 ruststand kwam de thuisploeg al snel op voorsprong. Perini tastte mis waarna Kevin Adamzek er als de kippen bij was (1-0). Voor beide doelen gebeurde er vervolgens weinig. Het was wederom een moment van onachtzaamheid aan Dalemse kant waardoor de wedstrijd een kwartier voor tijd in het slot ging. Lorenzo Agnoli en Ernst Sterk maakten het elkaar moeilijk binnen de eigen zestien waardoor het voor Harmen van Genderen een koud kunstje was de 2-0 achter Perini te schieten. Lang leek dit de eindstand te worden, maar in blessuretijd werd er nog eens driemaal gescoord. Lennart Dubbeldam nam de 3-0 voor zijn rekening waarna Sjors Hendriks de Dalemse eer redde (3-1). In het absolute slotakkoord was het wederom Dubbeldam die de geflatteerde 4-1 eindstand op het bord bracht.