Sleeuwijk toont twee gezichten

21 september 2014 om 00:00 Sport

SLEEUWIJK - Hoewel het seizoen nog maar net op gang is gekomen, stond er op wedstrijddag nummer drie al een topper op het programma. Op het Ries van Arnhem Sportpark troffen Everdingen en Sleeuwijk elkaar. Beide derde klassers begonnen de voetbaljaargang uitstekend met twee overwinningen. De voorlopige koppositie in 3C stond op het spel. Het werd een wedstrijd met twee gezichten. In het eerste bedrijf waren het de bezoekers uit Sleeuwijk die domineerden en met een terechte 0-1 voorsprong aan de thee gingen.

Tegen tien Everdingers werd vervolgens de wedstrijd en zege in het tweede bedrijf onverklaarbaar uit handen gegeven. Na een kabbelend eerste kwartier trokken de manschappen van Philip den Haan de wedstrijd naar zich toe en werd de Eversteinse sluitpost Regilio van Renswouw een aantal maal op de proef gesteld. Toch duurde het nog tot de 35ste minuut voordat de Roefploeg op een verdiende voorsprong kwam. Barry Ruitenberg zette Michiel Marinissen in kansrijke positie (0-1). Toen even voor rust Everdingen met tien man kwam te staan, tweemaal geel, dus rood was er voor Paul Aben, leek er voor de bezoekers geen vuiltje meer aan te lucht. Het eerste wapenfeit na rust kwam nog wel op naam van Sleeuwijker Yordin de Haas te staan, hij zag zijn inzet gekeerd worden door Van Renswouw, maar daarna was het Everdingen dat de klok sloeg. Met een uur op de klok stond Simon van Zante aan het eind van een fraaie aanval (1-1). De thuisploeg putte daar de nodige moed uit, geholpen door een flets ogend Sleeuwijk, en kreeg een kwartier voor tijd loon naar werken toen Jori Goené de 2-1 eindstand binnenkopte.