Nijntje en csv de Zilvermeeuw leren peuters en kleuters beter bewegen

22 september 2014 om 00:00 Sport

sleeuwijk - Nijntje, de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU) en csv de Zilvermeeuw gaan een meerjarig samenwerkingsverband aan met de ambitie om meer kinderen tussen de 2 en 6 jaar te stimuleren om spelenderwijs beter te leren bewegen. Csv de Zilvermeeuw heeft namelijk onlangs het Beweegdiploma-keurmerk van de KNGU verkregen en de bekende kinderheld nijntje is de ambassadeur van het Beweegdiploma.

Het bestuur is blij met het keurmerk: ,,Het keurmerk Beweegdiploma geeft onder andere aan dat wij lesgevers hebben die daadwerkelijk peuters en kleuters op een juiste en veilige manier leren hoe ze alle belangrijke vormen van bewegen kunnen leren. Dat doen we in een leuke sfeer waarin spelenderwijs leren centraal staat. Na gemiddeld 20 uur ontvangen ze het Beweegdiploma met nijntje erop en krijgen ze een leuke badge van nijntje."

In juni 2013 werd het Beweegdiploma (1 en 2) geïntroduceerd voor kinderen van 2-6 jaar. Door middel van een toegankelijk en speels beweegprogramma leren kinderen in 20 uur spelenderwijs alle basisbeginselen van bewegen. Het is volgens Marja Kerkhof (managing director bij rechtenhouder nijntje, Mercis) geen toeval dat nijntje als ambassadeur verbonden wordt aan het Beweegdiploma. ,,Goed leren bewegen is namelijk heel belangrijk en ontzettend leuk, maar niet meer vanzelfsprekend binnen onze maatschappij. Het stimuleren van een positieve leefwijze en kinderen spelenderwijs aansporen om te bewegen is waar het ons om gaat. Jong geleerd is oud gedaan. We zijn blij dat nijntje daar aan kan bijdragen."

De KNGU heeft de ambitie om eind 2017 40.000 Beweegdiploma's uitgereikt te hebben aan kinderen tussen de 2 en 6 jaar. Gymclubs die het Beweegdiploma aanbieden hebben het KNGU keurmerk 'Beweegdiploma'. De KNGU ziet onder andere toe op het gebruik van het juiste lesmateriaal, kwaliteit van technisch kader en regelmatige frequentie van de lessen.

Voor meer informatie: www.csvdezilvermeeuw.nl of Ans Nieuwenhuizen, 06-10375492.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie