Typhoonjeugd presteert goed op de atletiekmeerkamp

Sport

GORINCHEM - Typhoon junioren Rogier Derksen en Sarah Kortland hebben zich afgelopen weekend goed staande weten te houden tijdens de Nationale C-D meerkampen in Tilburg. Tijdens deze meerkampwedstrijden, georganiseerd door het Tilburgse Atilla, streden afgelopen zaterdag en zondag de beste 24 jeugd meerkampers/sters van Nederland om de nationale titels.

De tweedaagse titelstrijd leverde voor Rogier Derksen een paar fraaie persoonlijke records op, waarbij deze talentvolle jonge atleet een ijzersterke sprint afleverde op de 80 m (10.29 sec.) waarmee hij de snelste van alle concurrenten was. Met speerwerpen verpulverde hij ook nog eens zijn persoonlijke record met 7 meter en ook met het kogelstoten kwam hij met 12.44 m. zeer sterk voor de dag en moest bij dit onderdeel slechts een concurrent voor zich dulden. In een meerkamp zijn er echter ook altijd onderdelen waar het even wat minder loopt, zo kwam bij Rogier het hoogspringen en zijn meestal sterke hordelopen dit keer wat minder uit de verf. Toch kan Rogier met een mooie 9e plaats in de eindrangschikking en een puntentotaal van 4056 in het 24 man sterke veld tevreden terug kijken op deze meerkamp.

Net als Rogier Derksen startte Sarah Kortland zeer sterk op haar eerste onderdeel, de 60 m hordeloop met een persoonlijk record in een sterke tijd van 9,75 sec. wat haar een 3e plaats opleverde in het 24 meisjes tellende veld. De gedreven atlete draaide verder een stabiele meerkamp en liet op de afsluitende 600 meter nog even zien dat ze met een mooie 1.51.07 min uit het goede meerkamphout is gesneden. Uiteindelijk verzamelde Sarah in deze meerkamp 2940 punten en behaalde daarmee in dit sterke veld een mooi 12e plaats.

advertentie