Unitas pakt in matig duel eerste punt in tweede klasse

Sport

GORINCHEM - In een matig duel sprokkelden Unitas en Meerkerk hun eerste punten van het nieuwe seizoen binnen. Beide ploegen hebben dit seizoen de grootste moeite het vijandelijk net te vinden. De 0-0 eindstand kwam op Molenvliet dan ook niet als een verrassing uit de lucht vallen.

door Gerard Droog

Het aantal uitgespeelde mogelijkheden was zaterdag op de vingers van één hand te tellen. Tot de zestien lieten de manschappen van Unitas coach Richard van Gils zien wel degelijk voetballend het niveau van de tweede klasse aan te kunnen, maar na het vertrek van topscoorder Corné van Horik naar de zondag tak, is de productie nagenoeg stilgevallen.

,,En dan zit Corné bij de zondag ook nog eens regelmatig op de bank. Dat maakt het voor ons extra zuur," liet Van Gils zich voor aanvang ontvallen. ,,Wij spelen tot de zestien goed voetbal, maar dan gaat het ineens mis. Wij missen dan de creativiteit en effectiviteit om het verschil te maken. Ik hoop dat we vanmiddag tegen Meerkerk snel op voorsprong komen en zo het nodige vertrouwen kunnen tanken." De analyse over het spel van zijn ploeg klopte zaterdag voor de volle 100 procent. Zeker voor rust waren de roodbroeken voetballend de bovenliggende partij, maar kwam de zestienmeter lijn in zicht, dan was het gedaan met de Gorcumse dadendrang. Pas in de 21ste minuut viel het eerste gevaar van de thuisploeg te noteren toen Hans Bos uit een vrije trap van René de Winter in kansrijke positie werd gezet. De spits kopte de bal echter over de deklat. Even later deed ook Meerkerk van zich spreken toen Youri van Blanken vrij mocht uithalen, maar de bal recht in de handen van de zaterdagmiddag goed op dreef zijnde Lex Kramers zag belanden. Het eerste wapenfeit na rust was wederom voor de bezoekers. Martijn van der Hagen kwam één op één met Kramers te staan, maar joeg de bal langs de verre paal naast. Het duel zakte daarna naar een bedenkelijk niveau, maar bleef toch spannend omdat beide ploegen voor de winnende treffer gingen. Bos was daar een kwartier voor tijd dichtbij toen hij een vrije trap van Patrick Zwart fraai leek binnen te knikken. Het was echter de Meerkerkse sluitpost Klaas-Jan van Zessen die met een katachtige reflex de nul op het scorebord hield. ,,Wij vergeten onszelf te belonen," liet Patrick Zwart na afloop weten. ,,In de tweede klasse moet je voorin scherp zijn en achter niets weggeven. Fouten die je maakt op dit niveau worden sneller afgestraft dan een klasse lager en de kansen die je krijgt moeten er gewoon in."

advertentie