Goede seizoensouverture waterpoloheren

Sport

Heren 1 van de Linge/PCG heeft  in de eerste uitwedstrijd en seizoensouverture  de volle 3 punten gepakt. In Eindhoven werd studentensportclub Nayade met 4-5 verslagen.

De herenselectie van de Gorcums-Leerdamse combinatie is ongewijzigd. Daarentegen is langs de badrand  wel het nodige veranderd. Trainer/coach Cvetkovic is uit Nederland vertrokken en William Achterberg koos voor een rol als trainer/coach van de herenselectie bij zijn oude club ZV de Meer. In een zoektocht naar vervangers is de SG uitgekomen bij twee oud clubgenoten, Oscar Visser en Quint Gerdes. De Eredivisiespelers, van het Barendrechtse ZPB, geven training en zetten de technische lijnen uit. Helaas kunnen ze vaak niet aanwezig zijn bij wedstrijden, vanwege hun verplichtingen bij ZPB. In de voorbereiding hebben zij erop gehamerd dat het spel degelijker moest. Dit pakte de heren in de eerste wedstrijd van het seizoen direct goed op.

In Eindhoven werd nauwelijks een kans weggeven. Zelf kregen de heren van de Linge/PCG ook maar moeilijk achter de topkeeper van Nayade. Na een 0-2 voorsprong en een 3-2 achterstand was Nayade leeggespeeld. De Linge/PCG werd sterker en maakte het, in tegenstelling tot vorig seizoen, af. In het seizoen '13-'14 werd maar 1 schrammel puntje behaald in 10 uitwedstrijden. Nu was de eerste uitwedstrijd direct een driepunter. Een mooie start van het seizoen!

Doelpuntenmakers: Nicky Advokaat 2, Timon den Breejen 1, Lennart van Wieren 1 en Victor Visser 1.

advertentie