Kozakken Boys staat nu al als een huis

28 september 2014 om 00:00 Sport

WERKENDAM - Na afloop van de met 1-5 verloren wedstrijd was men het er bij Rijnsburgse Boys over één ding snel eens. Kozakken Boys is de gedoodverfde titelkandidaat. Nu zijn de Werkendamse Boys al niet de favoriete tegenstander van de Zuid-Hollanders. Nog nooit wisten de Boys uit Rijnsburg de volle winst tegen de Werkendammers te pakken. Zo ook zaterdag niet. Het team van Danny Buijs raakt ingespeeld, beschikt over een prima en brede selectie en de automatismen in het spel worden steeds duidelijker. Op de 1-5 overwinning in de Bollenstreek was dan ook niets af te dingen. De thuisploeg kreeg zeggen en schrijven één uitgespeelde kans, ver in het tweede bedrijf. De koploper van de topklasse begon aanvankelijk rustig aan het duel, had het balbezit, maar keek na een kwartier toch tegen een achterstand aan toen Quincy van de Leuv vanaf 20 meter zijn vrije trap fraai achter de Werkendamse sluitpost Jesper Hogedoorn krulde (1-0). Voor de bezoekers was dat het sein om er een schepje boven op te doen. Nauwelijks acht minuten later stond de gelijkmaker al weer op het bord toen Nasser El Khayatti, hij had kort daarvoor voor open doel al een niet te missen kans gekregen, een geblokt schot van Leon Bot alsnog tot doelpunt promoveerde (1-1). Op het half uur kwam de thuisploeg met tien man te staan toen Resham Sardar de doorgebroken Bot neerhaalde en door arbiter Karremans op rood werd getrakteerd. Berry Powel verzilverde daarna de toegekende strafschop (1-2). Nog voor rust kwamen de Boys op een comfortabele 1-3 te staan door een doelpunt van Bot (1-3). Na de kantwissel hadden de Werkendammers het duel onder controle en liepen een kwartier voor tijd verder uit. Powel tekende voor de fraaiste treffer van de middag door met een machtige omhaal de 1-4 binnen te schieten. Een minuut voor tijd was het Sjoerd van der Waal die de 1-5 eindstand voor zijn rekening nam.